Høyt turtall under tomgang

spurt 2017-07-09 10:41:00 +0100

anonym bruker

Anonym

Halla Benny

Du, nå skal du høre. Jeg har en Toyota Starlet P9 fra '97. Jeg fikk den av bestefar min før han gikk bort uten å betale et rødt øre for den, og bilen har vært en kompanjong av de sjeldne. Den er fantastisk god å kjøre komfortabel, drivstoffgjerrig, har plass til alt, og ikke minst en sprek motor til å ha bare skarve noenog'70 hester. Som alle andre biler i vårt langstrakte, fjellrike, havpåallekanter natur er den ikke immun mot rust og begynner å den trenge en del kosmetisk TLC

Etter nå 20 år er i det minste motoren i god stand. Både bil og motor er så vidt passert 191000, har fulgt det som er av servicer, men etter såpass mange mil blir det vell en del småplukk etterhvert. I det siste har den 4F-FE motoren begynt å bakke på svært høyt turtall (har ikke turteller, men høres ut til å være rundt 2000 RPM) når den står på tomgang og er kald. Faktisk så øker turtallet gradvis rett etter at bilen har startet opp, men roer seg og senker seg til det normale når motoren får litt varme.

Jeg er ikke sikker på hva det kan være. Kan det være at den drar inn falsk luft et sted, kan det være fri eksos (smeller en del under bilen), kan det være kjølingen (la merke til at ekspansjonstanken var tørr som Sahara) eller kan det være andre ting?

Hilsen Kris-Ruben (Lykkelig Starlet eier)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett