0

Bruktimportert elbil

spurt 2017-07-03 12:00:21 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei. Jeg har nylig kjøpt en smart fortwo elbil fra en forhandler, der jeg ikke ble informert at bilen var bruktimportert. Det er en 2013 modell, gått under 6000km. Jeg skal ha diagnose på batteripakken som noe av det første jeg gjør, siden forhandler garanterer meg muntlig at batteriene 100% enda. De frasier seg alt garantiansvar og sier at Bertel O Steen holder nybilgarantien, med 5mnd resterende holdbarhet, og er ansvarlig for å håndheve evt. Garantisaker da de er smart-forhandlere.

Er det noe jeg kan gjøre her for å føle meg tryggere mtp. Om noen "garantifeil" ryker etter garantien er gått ut?

Mvh. Vidar

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2017-07-09 20:35:43 +0100

Hei. Her har du forsømt deg og det kan føre til problemer i ettertid. Alle garantier om 100% eller lignende burde du fått skriftlig. Muntlige utsagn er like bindende, men fører ofte til konflikt og uenighet om innholdet. At det ikke er opplyst at bilen er bruktimportert kan være en mangel om det for deg hadde ført til at du ikke ville kjøpt bilen på samme vilkår. Uavhengig av garantier eller ikke garantier, gjelder forbrukerkjøpslovens regler om reklamasjonsfrister på 2 eller 5 år - avhengig av hva slags feil det dreier seg om. I saker om bilen skal du i første omgang holde deg til den du har kjøpt bilen av. Selgeren kan ikke fraskrive seg et lovbestemt ansvar. Hilsen KNAjuristen.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger