Kia Sportage 2013 skifte av bremseklosser

spurt 2017-06-21 10:47:53 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei

Jeg kjøpte Kia Sportage som ny i 2013 og har siden fulgt alle service som er påkrevd av Kia og utført hos Kia verksted. Fikk beskjed da jeg kjøpte bilen at Kia garantien sier at man skal ta service annet hvert år.

Jeg hadde bilen på service i januar 2017 og fikk beskjed at alt var ok. Nå i juni skulle jeg ta førstegangs EU-kontroll på bilen, og denne EU-kontrollen tok jeg et annet sted. Overraskelsen var stor da jeg fikk beskjed at bilen blir ikke godkjent fordi det var for dårlige bremseklosser foran, de mente at det var ca 2 millimeter igjen av bremseklossene og de måtte skiftes nå! Da dro jeg til Kia verkstedet som hadde utført siste service og fikk beskjed at jeg måtte betale for å skifte bremseklossene!

Bilen har nå kjørt i bare 42.000 km siden 2013. Da bilen var på service i januar 2017 var den kjørt i ca 38.000 og jeg fikk da beskjed at alt var og de nevnte ingenting om bremseklosser!

Jeg kjører bilen pent, til og fra jobb, Manglerud til Nydalen.

Er det ikke veldig rart at man må bytte bremse klosser etter bare 42.000 km og jeg må ta regningen? Og er det ikke merkelig at Kia verkstedet ikke ga beskjed i januar servicen at bremseklosser bør skiftes snart? Kan det været feil med bremseklossene og man kan få de skiftet på garantien? Hvor lenge holder bremseklosser og når må man skifte? Hva vis det hadde skjedd en ulykke i mellomtiden pga av bremseklossene, og hvem hadde ansvar her?

Jeg har jo fulgt alle service som er på krevd. Neste service er i januar 2019 og bremseklossene hadde garantert ikke holdt så lenge.

Til sammenligning, før denne bilen hadde jeg en Opel Astra som jeg hadde kjøpt ny. I løpet av ca 6 år hadde jeg kjørt ca 68.000 km og fulgt alle service og behøvde ikke å skifte bremseklosser i løpet av denne perioden!

Håper på rask svar

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett