0

Ea189 oppgradering og problem med ABS

spurt 2017-05-26 09:58:48 +0200

10 dager etter at bilen en Audi A4 2008 mod . ble oppgradert med EA189 kom en feilmelding på ESP -ABs - håndbrekk - speedometer - servo - Tankmåler og kontroll lamper generelt. Gumpen i Porsgrunn tok en diagnose og sa at ABS sensor og kabelstokk til styringsenhet måtte skiftes. Pris: ca 15 000.- det ble reklamert som en EA189 feil.men det ble avslått. Bilen ble "reparert" på et annet vag verksted. etter skifte av sensor og kabel var feilen der fortsatt. utskiftet Sensor og kabel ble kontrollert og det var ingen feil. Gumpen sier at feilen må reesettes med originalt verktøy og kunne gjøre det men prisen er nå 12 000 da diagnosen allerede var betalt. Gumpen sier at ABS og motorstyring ikke snakker sammen noe jeg betviler sterkt. Det er vel ESP som gir motorstyring beskjed om å redusere motorkraft ved for eksempel. sladd. Jeg tenker at dersom ABS styring ikke får tilbakemelding fra motorstyringen vil det komme feilmelding? Har noe andre opplevd dette? Kan EA 189 oppgraderingen ha noe med dette å gjøre? Svar gjerne til : erik@opd.no

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2017-05-29 12:44:52 +0200

Heisann Erik! Huff - dette er både kjedelig og lite hyggelig. Dyrt er det også. Så jeg forstår din frustrasjon her. Når det er sagt, så må jeg nok også gi deg det svaret du neppe vil ha...

Jeg tviler nemlig strekt på at dette kan ha noe med EA189-oppdateringen å gjøre. Da disse systemene ikke henger sammen på noen måte. Verkstedet ditt har rett i at ABS-bremsene og motorstyringen ikke snakker sammen. Det er to helt adskilte systemer med ulike elektroniske styreenheter.

Jeg tror også derfor også at det at denne feilen dukket opp nå er en tilfeldighet og ikke et resultat av EA189-oppdateringen.

Det har - så langt jeg kjenner til - ikke vært noen "følgeskader" av EA189 oppdateringen. Tro meg; VW hadde ikke råd til å gå på noen slik smell etter dieselskandalen - som ble mer enn dyr nok som det var. Alt - og da mener jeg ALT - ble nøye sjekket før oppdateringene ble satt i gang. Dessuten er oppdateringen veldig enkel og lite omfattende - i forhold til hva man skulle tro.

Det eneste jeg har hørt om av "feil" er folk som har hatt chip-tunede biler, så har gått dårligere etter oppdateringen. Naturlig nok fordi de har fått original programvare igjen.

Så beklager igjen - at jeg ikke svarer det du helst ville høre. Du må nok ta dette på kontoen for "Shit happends..."

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar