0

har solgt bil og kjøper er misfornøyd med kjøpet.

spurt 2017-05-24 14:35:27 +0200

anonym bruker

Anonym

hei. eg har solgt ein 2004 vw touran med kmstand på 260000km for 24000kr. det ble skrevet kontrakt der bilen ble solgt som den er. kjøper har hatt bilen på verksted for tilstandskontroll ETTER kjøp og vil heve kjøpet fordi de fannt ei lang liste med slitedeler som burde byttes. bilen er eu godkjennt til juni 2018.. eg visste ikkje om alle disse feila på bilen bortsett fra svinghjul som eg opplyste kjøper om ved salg. kjøper truer nå med å sette den inn på verksted for å reparere allt på bilen og sende rekning til meg. hva rettigheter har eg som selger? eg prøver å få ho til å ta kontakt med forbrukerrådet, men det vil ho ikkje.

Mvh Alexander

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2017-05-29 22:15:22 +0200

Hei. Du må opplyse om feil du kjenner til, eller det er forhold du burde kjent til. Ellers er det spørsmål om hva kjøperen kan forvente sett i forhold til bilens alder, utkjørt distanse og kjøpesum. Han kan ved kjøp av en såpass gammel bil ikke forvente at den er feilfri og etter praksis ved kjøp "som den er" må kjøper regne med reparasjon av slitedeler. Ut fra de opplysningene du gir, kan det se ut som du har en relativt god sak. Ved slike kjøp har vedkommende en ekstra grunn til selv å være oppmerksom på mulige feil og som sagt normalt kan ikke kjøper regne med annet enn at deler er slitt. Om prisen er noenlunde rimelig i forhold til bilens standard, kan jeg ikke uttale meg om. Hilsen KNAjuristen.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar