0

Noe spesielt man burde passe på, se etter ved kjøp av en Skoda Superb?

spurt 2017-03-22 11:55:31 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Jeg sitter å kikker litt på Finn.no om dagen og vurdere kanskje å kjøpe meg en ny bil. Har lenge vært litt interessert i å kjøpe en Skoda Superb II fra 2009 og oppover. Jeg har funnet en 2010 modell registrert i slutten av 2009 som har en 1.9 liters dieselmotor på 105 hk og 5 trinns manuell girkasse.

https://m.finn.no/car/used/ad.html?fi...

Er det ting jeg burde passe på og være ekstra oppmerksom på ved kjøp av en slik fra denne årgangen? og er det noe negative sider med denne 105 hesteren?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2017-03-22 14:39:14 +0200

Heisann!

Dette er generelt sett både fornuftige og gode biler og som byr på god plass, særlig i baksetet. Mange tror, litt feilaktig, at bagasjerommet også er gedigent, men fakta er at f.eks VW Passt her større bagasjerom. Men for all del, dette er stort nok for de fleste og blant de aller største i klassen.

Det som er viktig å tenke på her er at bilen har god og aller helst helt komplett service historikk. Obligatoriske sjekkpunkter er dekk, bremser, forstilling og hjuloppheng. Samt at registerreimen er byttet på riktig intervall. Vannpumpen kan også lekke, så sjekk gjerne den også.

Noen biler har vært plaget men noen irriterende elektriske feil slik som på elbakluke, speil etc. Sjekk nøye at alt virker som det skal før kjøp. På biler med DSG(automat) girkasse har det også vær en del tull. Det slipper du med manuelt gir, men til gjengjeld så kan det oppstå trøbbel på biler med såkalt to-masse svinghjul. Kjenn nøye etter vibrasjoner ved prøvekjøring da dette fort koster 25-lapper å utbedre...

De er ikke så vanlige i Norge,men biler med 1,4-liters bensinmotor kan få trøbbel med registerkjede. Ellers klager noen eiere på knirke og gnisselyder som kommer fra bakdørene. Noen mener også at den er litt kjip innvendig, at støynivået er litt høyt og at kjøregleden kunne vært bedre. Det er slett ikke uriktig det, men dette er ikke fordi Skoda ikke klarer å lage det slik. Det er slik for å skape forskjell mellom Skoda, VW og Audi.

Når det gjelder ren teknisk kvalitet, så står ikke Skode noe som hekst tilbake for sine dyrere og mer påkostede "søsken" fra VW og Audi, snarere tvert i mot. Byggekvaliteten er god. Det skal sies at bilen ellers er både komfortabel og retingsstabil på grunn av sin lange akselavstand. Suberb bygger på samme plattform som den noe mindre Octavia, men en forlenget utgave.

Dette var mye bil for pengene den gangen den var ny. Det er den fortsatt på bruktmarkedet. Du får en generasjon to, eller B6 som den gjerne kalles kom som stasjonsvogn i 2009 og du får bil til godt under 100.000 kroner her nå. Da som regel med ganske høy kilometerstand. Men kan man legge 120.000 til 150.000 i en slik bil, så er dette forsatt gode fornuftige kjøp som gir mye bil for pengene.

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

Er disse også plaget med lakkslipp slik som mange av Passatene?

Mathias gravatarbildeMathias ( 2017-03-24 17:29:35 +0200 )rediger

Hei! Hvordan er 1.8 TSI (bensin) motorene som en del av disse bilene har fra 2008 og oppover?

Mathias gravatarbildeMathias ( 2017-06-20 01:40:08 +0200 )rediger

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar