0

Utlegg som en har på en bil med garanti som har for mye feil som ender med retur av bilen og kjøpesum i retur.

spurt 2017-01-29 22:48:05 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei. Jeg kjøpte en bil hos Oslobilauksjon som ble levert eu godkjent med tilstandsraport 50/ 50 garanti i 3 mnd. Jeg skulle hente bilen og åpnet panser før jeg begynte å kjøre mot Bergen. Ekspansjonstanken og radiatoren var tom. Jeg tok kontakt med en gang og de fylte på minst 4-5 liter med blå frostvæske selvom bilen skulle ha rød. Jeg spurte da om jeg skulle sjekke resten av bilen der før jeg kjørte hjem, men de svarte at de hadde sjekket bilen og at det var 3 mnd. garanti. Jeg startet hjemturen og bilen fjusket mye. Da jeg kom hjem bestilte jeg fult service sett til den ( plugger, filtre,fordelerlokk....osv) Dekkene på bilen hadde ca 2mm mønster og var helårsdekk. Jeg hentet bilen 17 okt. og måtte kjøpe nye dekk innen 1.nov grunnet krav til 3mm Jeg hadde jo garanti på bilen så jegg begynte å sjekke den bedre. 4x4 virket ikke . Lyset på bryter bare blinket og ingen ting skjedde. Jeg kontaktet bilauksjonen og de ba meg kjøre til et verksted for vudering. Det ble gjort og de sa fremre mellomaksel drev fremre diff men hjulene stod i ro. Inn og utkoblings motor virket ikke og ulyder i bakaksel , ujevn gange fra motor med flere feilkoder. De skrev avslutningsvis at reparasjon mest sansynlig ville koste mer enn bilens verdi. Denne testen betalte jeg 1056.- for. Da ba bilauksjonen meg skaffe noen dele priser. Delene kom på mer enn bilen var verdt. Da ba de meg levere bilen til NAF for vudering. Jeg kjøpte og byttet 4x4 inkoblingsmotor slik at det gikk ann å få bilen til å koble ut 4x4.De fant mere feil enn verkstedet : olje lekasjer motor og diff , fordelingskassen slutter ikke å driv fremre mellomaksel selvom den er på to hjulstrekk, hjulagrebak, ujevne bremser bak , feil på forstilling.....Dette kostet 2290.- Raporten ble sendt til bilauksjonen og jeg ga de tilbud om å få tilbakebetalt 25.000 eller ville jeg retunere bilen.( jeg hadde jo lagt ut ca 15.000.- på den) De ba meg retunere bilen og jeg skulle få pengene igjen. Jeg kjørte bilen tilbake til Oslo og fikk ikke noe penger. Jeg etterlyste pengene og da fikk jeg kun oppgjør for bilen og ikke noe av utleggene. Det kostet ca 2000.- i bensin og bompenger og tog den ene veien når jeg hentet og det samme i retur. Jeg betalte omregistrering når jeg kjøpte den . Vi avtalte på mail når jeg skulle retunere og når jeg hadde retunert den sa han at han hadde tenkt å få noen til å hente den i Bergen så jeg slapp å kjøre bort igjen. Dette er etter min mening en innrømelse på at de skulle dekke frakten. Det verste med alt er at de la den ut for salg igjen med tittel selges as is som rep objekt ,uten garanti og at det ikke forelå noen tilstandsraport på bilen. (De har 3 raporter på den ) Eneste feilen de nå anmerket var at 4x4 ... (more)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2017-02-04 12:12:47 +0200

Hei. Dette blir en vel omfattende sak å vurdere her. Dessuten har jeg ikke dokumentasjon, garantiens innhold, motpartens synspunkter mv. At du kan heve kjøpet og få pengene du betalte ved tilslaget er greit og kostnader etter garantien er greit. Du bør kanskje a saken med Forbrukerrådet. Nærmere informasjon og klageskjema finner du på www.forbrukerradet.no eller www.kna.no. Hilsen KNAjuristen.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar