0

Kjøpt ulovlig trimmet bil av bilforhandler.

spurt 2017-01-26 11:38:13 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Jeg kjøpte for et år side en Mitsubishi Pajero V80 , 2009 modell med motorstørrelse 3200 cm3. Jeg kjøpte av en bilforhandler. Bilen begynte å miste motorkraft i november 16 og motorlampe lyste. På verksted ble turbotrykkventil skiftet. For en uke siden begynte de samme problemene igjen. I tillegg fungerer ikke reduksjonsgiret. Det ble nå på verkstedet oppdaget en ulovlig montert chiptuner/trim-boks. Regulatoren på dieselpumpa var også defekt. Jeg føler meg lurt av bilforhandler, da jeg ikke ønsker å ha en bil som er trimmet, med alle de problemene dette medfører. Hvilke rettigheter har jeg for å heve kjøpet? Er det vanlig at slitasje på motor og drivlinje oppstår som følge av slik trimming, også etter at boksen er fjernet? Har ikke bilforhandler begått et lovbrudd her? Med vennlig hilsen Tor-Arne Fossmo

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2017-01-27 10:33:19 +0200

Hei. De rent tekniske spørsmålene holder jeg meg unna. Dine rettigheter ved kjøp av en så gammel bil er nok noe redusert i og med at du er utenfor forbrukerkjøpslovens reklamasjonsregler. Det er derfor avtalen du inngikk som er avgjørende og hvilke opplysninger du fikk i den forbindelse. Eller opplysninger du burde fått hos en profesjonell forhandler. Det legges også vekt på om du har foretatt undersøkelser, hva kunne du selv oppdaget ? Det må også vurderes hva du kan forvente i forhold til bilens alder og utkjørt distanse. Jeg har for lite informasjon til å kunne gi et veldig konkret svar. Men uansett bør du ta opp dette skriftlig med selger for å få hans reaksjon. Også på spørsmålet om trimmingen. Hilsen KNAjuristen.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger