0

Importavbil

spurt 2017-01-25 12:51:28 +0200

Er interessert i å kjøpe ovennevnte biltype. Vil det være noe gevinst i å importere en slik bil. Hvilket land vil det lønne seg å importere den fra. Bor selv i Oslo. Dersom man kjøper en ny bil i utlandet antar jeg at det ikke skal betales moms i både selgers og kjøpers land. Hvordan er rutinen med moms ved import?

Hvilke moms regler gjelder for import av bruktbil?

Kommer det noen flere avgifter i tillegg til momsen ved import?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2017-01-25 13:05:52 +0200

Heisann.

Både Dollar og Euro står skyhøyt i kurs nå, så jeg er faktisk ikke sikker på hvor hvit dette lønner seg nå. Andelen bruktimport har regelrett stupt den siste tiden - ikke uten grunn.

Om du tenker bruktimport MÅ du finne en bil som er fritatt for moms. DVS at den er refunderbar.

Jo - du må legge ut for mva i begge land, men skal få den tilbake fra det landet du importerer i fra. Det hender noen ganger at det går galt - og da blir det dårlig butikk. Det kan jeg love deg. Kjøp for all del fra seriøse folk som er vant til å selge på eksport og som kan og forstår regelverket rundt dette.

Jo - du må i tillegg betale engang avgift i tillegg til moms ved import. Den utgjør et flerfoldige titusenvis - eller hundretusenvis av kroner.

Dette MÅ du sette deg nøye inn i før du i det hele tatt tenker på å gå i gang med et slik prosjekt.

Sjekk linken: https://www.skatteetaten.no/no/Person...

Blockquote

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar