0

Frontrute med varmetråder, årsak til ekstrem blending fra møtende biler?

spurt 2016-12-22 21:35:57 +0200

anonym bruker

Anonym

Jeg kjører en 2016 Ford Transit varebil, og i løpet av vinteren har jeg oppdaget et merkelig fenomen: Når det er mørkt, blir jeg svært blendet av omtrent hver eneste bil jeg møter på mørklagte landeveier. Jeg sitter høyt i denne bilen og tenkte at blending skulle i alle fall ikke bli et problem. Jeg kjører av og til de samme strekningene med min privatbil, en '09 Pajero, hvor jeg sitter nesten like høyt. I denne merker jeg ikke i nærheten så mye blending fra møtende trafikk. Dette får meg til å tenke -er det varmetrådene i frontruten til Forden som forårsaker dette? Noen erfaringer/ tanker om dette? Jeg vet jo det er mange som kjører med Xenon-kit i lysene sine, men de klarer jeg stort sett å plukke ut hvem er. Men til og med "gul-øyer", halogenlys, blender meg skikkelig!

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-12-24 11:52:30 +0200

Fronruta endrer jo ikke innfallsvinkelen for lyset...heller ikke tilfører den mer lys...om det skulle være varmetrådnee, må det isåfall være relativt brede tråder, plassert på en slik måte at de reflekterer innkommende lys. Selvsagt ikke umulig, men uten at jeg har sett nøye på hvordan disse er plassert: hvis de ligger f.ex i bånn av ruta...kan du prøve med en liten stripe maskeringstape der tråden sitter...bruk smaleste tape og skjær den til slik at du ikke hemmer sikten....

Om forsøket er vellykket...skaffer du deg pinstripe-tape...syltynn...og legger en permanent stripe langs kablene...det er neppe så mye effekt i dem at tapen brenner opp. Alternativet er selvfølgelig å skaffe seg en rute uten varmetråder...finnes helt sikkert til biler levert i andre markeder.

Ellers er det hårreisende hvor mange som kjrøer rundt med alt fra jukse-xenon til et halvt dusin "pyntelys" og spredere...her har ordensmakta en stor, tildels kraftig neglisjert oppgave!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar