0

Grip Control

spurt 2016-12-15 12:10:16 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei, har en berlingo 2o12 med Grip Control. Bilen tar seg veldig godt frem på glatte vinterveier. Har prøvd forskjellige possisjoner på Grip Control men merker ingen forskjell. Er det noe som skjer eller er dette bare en pynte knapp som du tror gjør noe med fremdriften etter hva som lyser på knappen ?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-12-29 13:02:34 +0100

Jeg er på utkikk etter en Peugeot selv og har måttet lese meg litt opp om hva Grip Control er.

Slik jeg forstår franskemenne, så er Grip Control et torque vectoring system. Altså at bilen elektronisk endrer hvor mye kraft som skal til hvert jul. Den største forskjellen på ordinær traction control, torque vectoring og Grip Control er at førstnevnte kun bremser det hjulet som spinner, torque vectoring styrer kreftene til hvert hjul og Grip Control justerer hvor mye bilen skal få lov til å spinne på de ulike underlagene du kan velge på Grip Control-hjulet.

At du ikke merker forskjell er til dels bra, for hensikten med systemet er at du skal komme frem uten problem. Personlig er jeg litt i tvil om jeg skal gidde å krysse av for det på utstyrslisten, fordi bilen jeg har fra før (Ford Focus) har torque vectoring uten at jeg behøver å trykke på noen som helst knapper og det fungerer utmerket. Når Grip Control krever at jeg som bruker gjør en handling, så kan jeg like gjerne skru av traction control og kjøre som i gamle dager. Det fungerer helt fint det også på vanlige snødekte skogsveier i Norge.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger