0

Leaset bil uten gyldig førerkort

spurt 2016-12-12 03:29:46 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei, nå har det seg slik at jeg gikk til en Ford forhandler, uten noen form for førerkort, de ga meg noen papirer jeg leste gjennom, de tok kopi av visa-kortet mitt, og jeg fikk meg en flunk flett ny ford fiest st-line, nå har jeg vært uheldig etter 6 månder og være ute for et trafikk uhell, regner med å måtte betale selv, selvom jeg har såkalt superforsikring via IF, (full kasko+). Men det store spørsmålet var vel i det store og hele, er det lov å lease ut biler under en lav sko til hvem som helst i dette langstrakte land? Kan jeg få levert bilen tilbake uten å måtte betale to og en halv formue + regress til forsikringselskapet? Mener firmaet som leaset meg bilen burde ha sjekket både 2 og 3 ganger at jeg hadde gyldig førerkort. Håper på hurtig svar, har prøvd å søke, lete eller finne noen hint om dette online, men uten hell.

Mvh P

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-12-14 18:50:30 +0100

Hei. Leasingselskapet har et ansvar for å kontrollere at den som privatleaser en bil fyller vilkårene for å kjøre den, bl.a. at vedkommende har førerkort. Om ikke kan de straffes og få et ansvar i forhold til forsikringen. Men når det er sagt, vil du ha et personlig både straffeansvar og økonomisk ansvar. Du må nok finne deg i å måtte betale leasingselskapet for tap og regressansvar i forhold til forsikringen, foruten et eventuelt straffeansvar. Oppgjør for tilbakelevering må du ta med selskapet. Hilsen KNAjuristen.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger