0

Forbud mot dieselbil

spurt 2016-12-05 16:57:46 +0200

Hei Benny! Jeg har et kjapt spørsmål. i 2010 da Stoltenberg-regjeringen satt med makten i Norge, da oppfordret de mennesker til å kjøpe en dieselbil. Nå i dag viser det seg at det mest sannsynlig ikke var så lønnsomt. Byrådet skal innføre forbud mot å kjøre dieselbil på spesielle dager med høyt utslipp. Kan vi mennesker som kjøpte en dieselbil i 2010 få en form for erstatning? For da viste det seg at det var lønnsomt, men i dag skal vi bli "straffet" fordi vi gjorde det som regjeringen oppfordret oss å gjøre?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-12-07 12:41:33 +0200

Heisann! Jeg forstår din frustrasjon godt og er helt enig med deg i at dette rammer urettferdig.

En av feilene er at det avgiftslettet som ble innført i 2007 for dieselbiler aldri skulle vært gjort. Jeg snakket med samferdselsbyråd i Oslo, Lan Marie Berg, i går om nettopp dette. Hun er for så vidt enig i at dette avgiftslettet skulle vært innført da. Men det var jo ikke hennes verk.

Hun sa også at det kun er snakk om veldig få dager i året da dette kan bli aktuelt. De det faktisk er sjelden at luftkaviteten er så dårlig. Det er mer men som ett akutt tiltak på ekstreme dager.

Fakta er også at Oslo-lufta aldri har vært bedre enn nettopp nå. så det hele kan synes litt meningsløst. Jo, det er riktig at folk med astma og luftveisplager lider under dette. Det er selvfølgelig synd.

På den annen side - det er nok flere som lider av allergier og plager på grunn av pollen. Man innfører ikke forbud mot gress og trær av den grunn...

Nå det kommer til krav om erstatning, så tror jeg nok dessverre at den kampen er tapt før den har begynt.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2016-12-05 16:57:46 +0200

Sett: 15 ganger

Sist oppdatert: Dec 07 '16