0

Audi TT 1999 180hk

spurt 2016-12-05 16:56:13 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny!

Jeg har noen spørsmål angående katalysator og effekt-/lydøkning. Tidligere i år monterte jeg rustfritt Simons sportseksos fra katalysator og ut. Fikk det utseende jeg ville ha men lyden ble ikke merkbart grommere. Verkstedet sa at det kan hjelpe å montere sportskatalysator med mindre motstand enn orginalt. Altså fra 400 til 100 eller 200. Audien har turbo.

Er det verdt å kjøpe en slik sportskatalysator? Får jeg mere lyd med en sportskatalysator med 100 eller 200 cell motstand? Eller decat og montere orginal katalysator før EU?

Har du noen tips?

Mvh Petter

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-12-08 18:39:58 +0200

Gromlyd er herlig, men vær klar over at ingenting er mer "magnet" for øvrigheta enn fresk eksoslyd! At en katatalysator med mindre motstand nok kan gi mer lyd, skal du ikke se bort fra, men som kjent, er det lovlig er det gitte krav som skal overholdes. Om lyden faller mer i smak, finner du neppe ut uten å prøve. Eventuelt ta et lynkurs i tysk og sjekke med enten Audi-klubber i Tyskland eller velrenommerte leverandører. Der kan man helt sikkert også anbefale produkter som oppfyller ditt ønske om gromlyd...vet at det finnes noen snertne potter til BMW som åpenbart har en smart mekanisme som gjør at lydnivået fremstår som lovlig, helt til du gir gass, da hører du virkelig hva som bor i dyret.

Den fremgangsmåten du skisserer, er jo forsåvidt også kurrrant nok. Det er jo ikke verre enn å prøve seg på EU-kontrollen...og skifte om det skulle vise seg å gi anmerkning. Men i utgangspunktet bør man selvfølgelig bestrebe seg på å holde seg innenfor lovlighetens grenser....og gjerne ha dokumentasjon med seg i hanskerommet til envher tid! Ellers betyr jo ytelse betyr mer enn lyd :-)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar