0

Velge bensin eller diesel med eller uten 4x4

spurt 2016-11-30 00:12:00 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny😊

Sitter nå og vurderer å kjøpe en helt ny bil, har vel mer eller mindre bestemt meg for en helt ny octavia, men prøver jo å tenke litt fremover også da.

Har selvfølgelig tenkt å beholde bilen en del år og med tanke på at vi er en familie på 4 og hund på 40 kg er dette en bil som møter mitt behov plassmessig.

Men lurer fortsatt på hva som vil lønne seg nå i disse tider med forhandlinger rundt avgifter og vet videresalg senere både prismessig og hva som holder seg best i pris?

Klarer ikke helt å bli klok på alle tester som er ute på nettet.

Dette vil være en bil som blir kjørt rundt 25.000 km i året, til og fra jobb, på ferie og til daglig som bil nr 1, vi er kanskje et par ganger i året på fjellet/ over fjellet til Vestlandet.

Bilen vil bli kjøpt med oppsparte midler så det vil heller ikke være noe lån på bilen.

Dette vil da være en Octavia stv med facelift L&K med det meste som er på lista bortsett fra adaptiv understell og trådløslading til telefonen og SIM-kort inngang for tvillingsim i bilen.

De vurderte modellene er 1,8 tsi med 180 hk automat både med og uten 4x4 eller 2,0 TDI 150 hk automat både med og uten 4x4

Hva vil lønne seg her ?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-11-30 13:03:26 +0200

Hei - interessant spørsmål som faktisk er ganske vanskelig å svare på.

Akkurat hva som lønner seg vet man ikke før man skal selge, men slik verden er akkurat nå så er jo diesel litt fy, fy. Det ser heller ikke ut til å bli mindre fy, fy med det første.

Slik sett taler jo mye for bensinmotor. Firehjulstrekk er garantert ett pluss ved igjensalg når den tid kommer. Men har du egentlig bruk for det og er villig til å betale ekstra for det? Det svaret vet bare du. Du kjører også ganske mye. Diesel er fortsatt en del billigere enn bensin og en dieselbil bruker også en del mindre pr. mil. Slik sett vil du få en del levre drivstoffutgifter med en dieselbil.

Så kommer det jo også an på hva du liker best også. Det mest politisk korrekte svaret med tanke på igjensalg er nok kombinasjonen bensin og 4x4.

Men om du ikke bor i by og rammes av evt. dieselforbud, så tror jeg at diesel er det beste for deg, særlig med tanke på kjørelengde.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger