Forbruk Mercedes A-klasse

spurt 2016-11-20 13:18:41 +0200

anonym bruker

Anonym

Har man noen rettigheter til å klage når spriket mellom oppgitte forbrukstall og reelle forbrukstall er stort? Jeg kjøpte en bittelitt brukt Mercedes A 180 med automat 2016-modell for en stund siden, det er en bensinmotor med 122 hk. Etter en tids bruk oppdager jeg at det er et stort sprik mellom det oppgitte forbruket og det faktiske forbruket. Den skal på papiret ha et blandet forbruk på 0.51-0.54, i realiteten har den et blandet forbruk på langt over 0.7, faktisk nærmere 0.8, og jeg kjører ikke spesielt aggressivt. Det synes jeg er alt for dårlig. Det er feil markedsføring og rett og slett å lure folk.

Man kan si at dette gjelder alle biler, men jeg har ikke vært borti en bil med større sprik. Jeg byttet inn en Golf 1.4 tsi 122 med manuelt gir, altså en nesten nøyaktig like stor motor. Den går en god del billigere enn A-klasse, selv om de oppgitte tallene er noe høyere.

Så har jeg som forbruker noen rettigheter til å klage, få hevet kjøpet eller prisavslag, eller har jeg ingenting å klage på? Alle vet jo at forbrukstallene i brosjyrene ikke er til å stole på, men kan spriket bli så stort at det er grunn til å klage?

Slike oppgitte forbrukstall er jo villedende og feil markedsføring.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett