0

Rimelig nybil

spurt 2016-11-18 12:03:58 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny!

Jeg vurderer å kjøpe en helt ny bil for første gang. Har tidligere bare hatt bruktbiler. Problemet er at selv om jeg har fast inntekt hver måned er den ganske lav. Jeg lurer derfor på hva slags fornuftig bil du ville valgt til meg. Om man tenker på innkjøp, reparasjoner, bruk og forsikring. Bør nevne at jeg har en stor hund som helst skal ha plass også. Men barna er fløyet fra redet.

Hilsen Turid

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-11-20 00:02:51 +0200

Ta en tur innom Skoda-sjappa og se på Fabia og Rapid. Fabia finnes både som stasjonsvogn og 4-dørs kombi, mens Rapid har en utrolig stilig kombi. I begge tilfeller kan du trøkke bikkja inn bak :-) Har ellers god erfaring med å ha bikkja i passasjersetet foran, en dobermann i forsetet inngir respekt.

Mener også Skoda tilbyr gunstig finansiering og gunstig forsikring de første tre årene. Ellers er Skoda det jeg kaller "greie biler", med gode løsninger, gjennomprøvd teknologi, rimelige deler osv osv.. En pekefinger: som de fleste andre biler er det en god investering å kjøre en eventuell ny bil direkte til understellesbhandling...få eventuelt forhandleren til å ordne det før levering. Velg en velrenommert understellsbehandler fremfor den billigste du kan finne. Noen vil hevde at "jamen, bilen er jo behandlet fra fabrikk, du har rustgaranti". Det er imidlertid ikke hele sannheten, om du ser for deg å ha bilen lenger enn 3-5 år, er understellsbhehandling obligatorisk. Har selv konsekvent kjørt mine biler til understellsbhenaling gjennom 40 år, det har bokstavelig talt vært lønnsomt.

Automat og manuell er et spørsmål....små bensinmotorer er greiest med automat, men automat koster til gjengjeld mer i form av vedlikehold. Prøvekjør begge deler....grundig.....og spør om konkrete kostnader. Likeså er diesel eller bensin en vurderingsak. Jeg sverger til diesel, gitt at du har mye langkjøring er diesel det naturlige valget. Med si 10-15.000 km i året er det dog hipp som happ. Skodas små bensinmotorer gjør for alle praktiske hensyn samme nytta som små dieselmotorer. Noe høyere forbruk må du regne med, men mye småkjøring er som kjent et problem for diesel partikkelfilter.

ELBIL kan for noen være et alternativ, men VW EUP koster jo fort vekk like mye som Skoda Fabia / Rapid. Dagens økonomiske "fordeler" gjennom gratis bompenger vil forsvinne før vi aner det...om du ikke kjører veldig lite ville jeg ikke vurdert elbil....dertil er usikkerheten ved batteripakkenes levetid for stor.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar