0

Rettigheter ?

spurt 2016-10-24 19:10:07 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Jeg har en 2012, Opel Antara 2,2tdi, som er gått 42000 km. Det ble byttet automatkasse etter 35000, da det ble slått hull i girhuset fra innsiden. Ny kasse ble satt inn på Opel merkeverksted! Reagerte på at varsellyset (motorlyset) i dashbordet ikke ble slukket før motoren var i gang. ( før ble det slukket sammen med de andre varsellysene, etter noen sek!. Det ble imidlertid ikke funnet feilkode på det.

En tid etterpå så kjørte jeg gjennom masse vann, og da stoppet motoren plutselig.( motorlys kom da på ) Startet imidlertid opp igjen etter ca ett minutt, uten varsel på dashbord. ( gjorde ikke noe mer med dette)

Så gikk det noen måneder før jeg igjen møtte skikkelig våte veier ( store vannansamlinger), og da fikk jeg problemer med å starte bilen, og varsellys for motor kom på. Fikk da bilen bringet til verksted med bergingsbil.

Etter ca 1 måned på verksted, så får jeg bilen tilbake, uten at de har utbedret feilen, da de ikke har greid å provosere fram feilen ( det ble funnet 6 feilkoder ifb. dette ) De har bare spylt med vanlig hageslange, og det viser seg å ikke være nok. Bør vel også nevne at bunnplaten under motor ble skiftet ( Opel garanti) til en plate som er mer åpen.

Har ikke fått noe regning enda, men har jo ikke lyst til å ha en bil som kan stoppe ka tid som helst i fuktig vær. Jeg mener nå selv at det må være en eller annen strømforbindelse som ikke er isolert skikkelig. Hva mener du er feil ?

Hvilke rettigheter har jeg ?

mvh. Bjørn

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-10-26 22:06:59 +0200

FEILEN DU BESKRIVER fremstår som et elektrisk problem. Det springende punktet er om den er knyttet til girkassa, og derved reparasjonen, eller om det er en "ny" feil, f.ex i tenningsystemet. Verkstedet som har gjort jobben, har jo kunnskap om hva man har gjort og ikke gjort, og derved også kunne resonnere seg frem til hvor feilen kan ligge. Det kan være knyttet til direkte fuktinntregning på et vanskelig tilgjengelig sted, og det kan være kondens i en kritisk komponent som følge av nedkjøling ved vannsprut. At man ikke får gjenskapt feilen, kan ha sammenheng med at bilen f.ex må være driftsvarm for at problemet skal oppstå.

Feilen kan som du antyder, ligge i en strømfrobindelse...altså en ledning, en printbane i en komponent. Den kan også ligge i en connector, dårlig kontakt og fuktinntrenging er en mulig årsak. Videre kan det være feil på en sensor...f.ex inne i selve girkassen. I hine dage, med bensinbiler og konvensjoneolle tenningsystemer, var vann en helt vanlig showstopper, da brukte vi klarlakk på kritiske punkter for å hindre fuktinntrengning. Det er ikke umulig at verkstedet har gjort dette på din bil underveis. Hvis ikke, er det vel verdt et forsøk - forøvrig ville jeg jo holdt en hyggelig dialog varm. Å finne en slik feil, kan være verrre enn å finne nåla i høystakken, men når vi nå går inn i høst og vintersesongen, skal du ikke se bort fra at feilen dukker opp igjen, om da ikke verkstedet har rettet den opp under feilsøkingen. Det kan skje, f.ex om det er dårligkontakt i en connector. Trekker man den ut og setter den inn igjen, kan det være nok.

Dine rettigheter kan du verifisere hos NAF eller forbrukerrådet. Min subjektive oppfatning er at du sannsynligvis har full nybilgaranti inntil 5 år...gitt at Opel fulgte de andre på den tiden...ellers vil du ha en garanti på reparasjonen. Hvor lang denne er, kan være et tvistepunkt, som også i noen grad kan være avhengig av hvor feilen egentlig ligger - enn si om man noengang klarer å sette fingeren på den. Å undersøke rettigheter mv og gjøre de rette tingene i rett rekkefølge, er viktig. Men med en feil som dette er en god og konstruktiv dialog med merkeverkstedet like viktig: en seriøs samarbeidspartner som bruker en måned på å forsøke å finne en feil som dette, antagelig med leiebil i mellomtiden, vil sannsynligvis også strekke seg langt for å hjelpe deg også i fortsettelsen. Håper dette kan være til hjelp for deg. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2016-10-24 19:10:07 +0200

Sett: 49 ganger

Sist oppdatert: Oct 26 '16