0

Import av BMW

spurt 2016-10-02 16:12:42 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Jeg har et spørsmål angående import av en 640xd 2016 modell, med det meste av utstyr. Hva bør man gå gjennom/sjekke når man skal kjøpe bruktbil av en privatperson? Vil alle garantier ryke? Vedkommende har til nå sendt meg bilder av national insurance (green card), altså forsikringspapirer, bilens registreringsdokumenter, COC dokument, EC certificate of CO2 emission, altså papirer på utslipp/forurensing og VIN (vehicle identification number) av bilen.

Jeg vet det skal være mulig å få en oversikt der man blant annet kan se når og hvor bilen ble kjøpt, forskjellige eiere, eventuelle modifikasjoner på bilen, om den kan være stjålet, heftelser på bilen og servicer som er utført. Er det kun ved hjelp av VIN nummeret eller trenger jeg vedlegge annen informasjon også for at noen skal kunne sjekke dette? Vet du eventuelt hvem jeg skal kontakte angående dette?

For øyeblikket står bilen i Ungarn og venter på EU godkjenning(fått tilsendt bilder av papirer på dette også) ettersom bilen står på russiske skilter. Problemet er at det ifølge han vil ta flere måneder før han får de andre skiltene, fordi administrasjonen i landet tar forferdelig lang tid. Dermed selger han bilen for en god del lavere pris enn tilsvarende biler og det virker som det er mulig å gjøre et virkelig godt kjøp etter å ha brukt skattetatens kalkulator for import av bil. Spørsmålet mitt er da; Hvor problematisk er det å få registrert denne bilen på norske skilter dersom bilen har gjennomgått en sjekk av et godkjent BMW verksted i Budapest og alt ser ut til å være i orden?

Dersom det ikke medfølger noen garanti, hvilken forsikring ville du da anbefalt de første årene?

Også et spørsmål angående salgspris om et par år ettersom EL-bilene har gjort sitt inntog og bare fortsetter å komme mer og mer fremover, samtidig som det nå også skal bygges flere fyllestasjoner for hydrogenbiler. Dersom vi tar utgangspunkt i en noenlunde tilsvarende 640d på finn til 1 150 000, hva tror du en realistisk salgspris er på den om 3-4 år viss avgiftene for dieselbiler bare fortsetter å stige? Gitt at bilen er i en fin stand da selvfølgelig!

Takk på forhånd!

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-10-03 13:06:44 +0200

Det første du må sjekke - om det er mulig - er at bilen har korrekt kilometerstand.

Russisk bil, som står i Ungarn... Hmmm... Her MÅ du bare være - uskyld uttrykket - være jævla grundig i forhold til dette med identitet, at det faktisk er den riktige. Du må også sørge for at alle papirer er originale og ikke kopier. Vær skeptisk og sjekk, sjekk og sjekk blir mitt råd her...

Kjøper du usett? Hvor smart er det? både i forhold til bilen - også i relasjon til selger. Du vil få et helt annet inntrykk ved å møte vedkommende.

Vin-nummer er nøkkelen til "alt" her. Forutsatt at det er det riktige.

Er det momsfradrag på bilen? Det bør det jo være om det skal bli "butikk" av dette. Det er vel den "blemma" de fleste ryker på - at de ikke får refundert dette. Det er faktisk ganske vanlig, selv fra seriøse forhandlere. Det er som regel snakk om flerfoldige titusener.

Fabrikkgarantien gjelder for det landet bilen ble registrert første gang - selv om den kommer til Norge. Ingen andre land har så gode garantier som oss. 1 - 3 år er vanligst. Du vil heller ikke ha norske reklamasjonsrettigheter på denne bilen om du tar den inn selv.

På en slik bil ville jeg nok hatt en eller annen type for superforsikring som dekker maskinskade etc. Det er også mulig å kjøpe garanti.

Det er altså en god del ting du MÅ være oppmerksom på her. Blir du usikker / får dårlig magefølelse - så styr unna.

Når det gjelder brukt prisen så kjenner jeg litt på at det nesten er minste bekymring har. Vanskelig å gjette, men regn med ca 600.000 for denne om 3-4 år.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2016-10-02 16:12:42 +0200

Sett: 48 ganger

Sist oppdatert: Oct 03 '16

Antall visninger