0

Er det juks med de aller fleste importbiler?

spurt 2016-09-22 11:27:51 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei,

Flittig leser av Broom og vurderer nå en brukt X5 40d.

Den første jeg sjekker ut er fra Autolife As, en 2010 modell som virker hel og fin, normal pris og lav km stand (64 900). Autolife lover i sin annonse at man får mer bil for pengene ved kjøp hos de.

Sjekker reg nr (DP 65405) mot Bil og henger appen til Vegvesenet, der fremgår det at denne bilen hadde en km stand på 81 025.

Har ikke ringt Autolife, da dette er uinteressant og useriøst. Vært artig om du hadde konfrontert forretning som lover mer for pengene.

Mvh Børre Kapstad

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-09-23 13:14:50 +0200

Nei, det er neppe mer juks med importbiler enn "norske" biler. Min subjektive oppfatning er at speedometeret flytter på seg nettopp fordi bilene er "norske"....eller blir solgt i Norge. En del av årsakene til dette er at et absurd avgiftsnivå også påvirker bruktprisene, i en slik grad at det virkelig "lønner seg" å flytte speedometeret noen titusen km - gjerne også et par-tre hundre tusen....det skal ha skjedd...

Ville ikke ha brydd med meg å verken ringe eller handle hos en forhandler som opptrer slik du beskriver. Ellers tenker jeg jo litt på han som kjøpte en Mercedes diesel av den store typen til en grei pris, med 300.000 på speedometeret....etterhvert viste det seg jo at bilen var taxikjørt...det manglet et siffer foran de 300'. Riktignok bare et "1" tall, men bilen var altså kjørt bittelitt lenger enn forventet. Han som kjøpte bilen, oppfattet imidlertid både prisen og bilen som helt grei uansett, han betalte vel 30.000 for den, og kjørte ufortrødent videre og tok det med et smil. Men som sagt: prisen var deretter - det ville ikke hatt noen stor betydning for prisen om speedometeret hadde hatt det siste sifferet eller ei. Etter noen hundre tusen km kjørt er det bilens stand der og da som er utgangspunkt for prisdannelsen.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2016-09-23 13:22:07 +0200

Hei Børre! Tusen takk for kjempegodt tips!

Denne skal vi forfølge videre. Jeg ringer de etterpå.

Dette er nok dessverre mer vanlig enn vi liker å tenke på. Bare å la være å kjøpe bil herfra i alle fall.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar