0

er passat 1.9tdi en bra bil?

spurt 2016-08-29 14:35:52 +0100

anonym bruker

Anonym

hei! skal kjøpe min første bil snart å har kikket mye på passat 1.9tdi. vil helst ha passat 1.9tdi med faceliften. men så vill jeg ikke gi så alt for mye heller og da lurer jeg på om det er greit å kjøpe passat 1.9tdi som har gått 250000km feks?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-08-29 21:14:49 +0100

Passat er en grei bil. mer utpreget landeveislokomotiv enn Golf, den føles noe tyngre i svingene, men er likevel en gpd og komfortabel allroimd-bil. Du skriver ikke om du sikter på Pasvat B5 eller B6, men begge er forsåvidt gode pg rimelige biler. Den gamle B5 har multilink forstilling, den neste vrsjonen har konvensjonell forstilling, og er i store trekk ingen stor nyutvikling. Det man skal være litt ops på, er at der B5 var enkel å skru på, har man gjort et par patento endringer på neste versjon som kan gi utfordringer, eksemplevis må man plukke av fronten for å skifte lyspærer. Vær også klar over at mens de gamle TDI-motorene hadde en vannpumpe som var grei å komme til, er den atskillig mer fomlete plassert på nyere versjoner av motorene - da skifter man like gjerne vannpumpe samtidig med registerreima...fordi den sitter på en slik måte at dette er formålstjenlig.

Har flere venner som har hatt Pssat B6 TDI i flere år, ditto med B5, min egen B5 kTDI 110 hk kjørte jeg nær 500.000 uten problemer av noe slag. Da vraket en idiot bilen min med meg inni, så jeg kan underskrive på at det er en svært sikker bil. 250.000 er bare aåvidt innkjørt for en Passat, men sjekk historikken nøye...det er viktig å påse at oljeskiftintervallene blir fulgt, like3ledes registerreimskifte. Jeg er av den oppfatning at vanlig syntetisk eller delsynteisk olje bør byttews hhver 15000 på disse bilene, med filterbytte HVER gang. Med den påståtte "longlifeoljen" som benyttes på de nyere bilene, vil jeg si at 20-25.000 er et greit kompromiss, å kjøre 30.000 eller mer blir for langt. Ha ellers klart for deg at pumpedysemotorene går noe hardere enn de andre, prøvekjør og se hva som passer for deg. Ellers er en bil som har kjørt noen kilometer ofte blitt brukt til langkjøring, det gir normalt sett midnre slitasje enn småkjøring og si 100.000 km.

Som dui nok vet, det er gjort på 1 sekund å endre speedometerstanden på VAG sine biler til det man måtte ønske...det er et kriterium som gjør det fornuftig å forholde seg til versktedshiostrikk og biltilsynets registerte km ved EU-kontroller...og ikke se seg blind på serviceheftet...

Taxikjørte biler finnes, normalt sett er dette gode kjøp, ref bla Benny, proffesjonelle brukere steller pent med bilene isine, men vær ops på DSG kassene ved taxikjørte biler. Lykke til med en god bil!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger