0

VW passat sedan

spurt 2016-07-30 01:51:54 +0200

Hei

Har en volkswagen passat 2006 modell, jeg bruker Castrol Edge professional long life 3, intervallen på oljen er Ca 25000-30000 eller 1 gang i året har merke verkstedet sagt, men da jeg bare kjører mellom 5000-10000 i året er en mye små kjøring, så lurte jeg på hvor ofte jeg burde skifte olje. Og er det lurt å skifte olje type da denne oljen jeg bruker er meget dyr.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-07-30 02:31:45 +0200

I ditt sted ville jeg sjekket instruksjonsboka, alternativt snakket med et verksted som kan slå opp godkjente oljetyper for din motor. Du ar sannsynligvis ikke diesel partikkelfilter, derved burde det være problemfritt å gå over til vanlig delsyntetisk olje. Oljeskift en gang i året er et fornuftig utgangspunkt, bla pga kondens mv, og vann som assimilieres i oljen. Småkjøring er også noe som tilsier at oljen bør skiftes iallefall en gang årlig. Olje og filter bør byttes samtidig. Anbefaler delsyntetisk, fordi forskjellen mellom helsyntetisk og delsyntetisk for motoren er marginal. Med mye småkjøring ville jeg heller investert i en motorvarmer for vinterbruk, det reduserer motorslitasje, forbruk og gir deg økt komfort :-)

Regner også¨med at du ikke skifter oljen selv siden du bemerker prisen. Har hørt om merkeverksteder som fakturerer 700 kroner pr liter for den oljen du nevner, på samme tid sto 4-liters kannene på tilbud til 3-400 kroner på en lokal maskinforretning :-) På min lokale bensinstasjon - en av de som ennå har autorisert verksted med en dyktig mekaniker - koster tilsvarende olje litt mer, men fremdeles utrolig mye rimeligere enn på merkeverkstedet. At timeprisen også er lavere, har medført at jeg og mange andre tar våre garantiservicer på dette verkstedet. Min bil har (dessverre) DPF, og "må bare ha" Castrol Edge eller tilsvarende, men siden det eneste stedet forurensning kommer ut fra motoren er gjennom tappepluggen, skifter jeg konsekvent olje og filter en gang i året - nå ca 20.000 km.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger