0

Reklamasjon på utført tjeneste i garantitiden - Skoda Octavia 2011

spurt 2016-07-21 11:17:07 +0200

Hei,

Kort forklart har jeg en Skoda Octavia 1,6TDI som idag er rett over 5 år, den er registrert 16.05.2011. Da bilen var ganske nøyaktig ett år gammel skiftet den lokale Skoda forhandleren en avgassventil (EGR-ventil) på garanti, da denne viste feil og feilmelding kom opp. Her på søndag, 17.07.2016, kom denne feilmeldingen opp igjen og etter tur innom Skodaforhandleren viser det seg at det er feil på samme delen igjen, og at denne må byttes på nytt. Det er vist en svakhet på disse motorene.

Men forhandler forteller meg at så lenge den første gang ble byttet i garantitiden, som jeg er rett over nå, blir det ikke automatisk nye 5 år med reklamasjon. Han sier derfor at jeg må betale for å få denne byttet, han kan eventuelt søke importør om det kan gå som reklamasjon siden det er så tett opptil 5 års garantien på bilen, med uvist utfall.

Er dette riktig iht. loven? Blir det ikke nye 5 år reklamasjonsrett på denne delen og jobben, jeg er jo nå da i tilfelle bare på 4. året ang. denne delen.

Håndverkertjenesten sier:

I tillegg til at du må reklamere innen rimelig tid, er det noen klare frister for hvor lenge en håndverker er ansvarlig for tjenesten. Hovedregelen er at du må klage senest to år etter at tjenesten ble avsluttet. Fristen er imidlertid fem år hvis resultatet av tjenesten er ment å vare vesentlig lenger enn to år.

En EGR ventil er vel ment til å vare i vesentlig lengre tid enn to år i mine øyene.

Takk for hjelpen :)

Mvh

Kristian Lundtveit kristian_lundtveit@hotmail.com

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-08-23 09:33:44 +0200

Hei. I utgangspunktet gjelder også reklamasjonsfristene etter forbrukerkjøpsloven ved utskifting av deler.Eter min oppfatning er en EGR ventil en del som er beregnet å vare så lenge at reklamasjonsfristen er fem år. Da er du innenfor fristen og bør ta dette opp skriftlig med forhandleren. Hilsen KNAjuristen.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger