0

Bensin eller diesel

spurt 2016-07-19 22:46:12 +0200

Hei. Jeg skal kjøpe meg en bmw x5 07-08 model. Vil helst ha bensin 3 literen. men er veldig usikker på hva jeg skal velge. Hva bør man velge av diesel og bensin? Bruker bensinen mye mer enn dieselen?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-07-20 03:13:32 +0200

Noe kynisk sagt, om forskjellen i drivstoffkostnader er kritisk for deg, bør du velge en helt annen bil. Det er andre kostnader som får lommeboka til å hoppe med en eldre X5 :-)

Om vi ser på spørsmålet ditt, drivstoffkostnadene ved en stor og sterk bensinmotor er vesentlig høyere enn for en dieselmotor, uansett om du kjører mest i byen eller om du har mye langkjøring. Men kjører du si 15.000 km i året, uten å måtte slepe på en stor henger f.ex, er forskjellen så liten at det er hpp som happ, spesielt med en såvidt tung bil.........der andre kostnader har større betydning for totalregnskapet.

I ditt sted ville jeg sett på kjøremønsteret: om du har mye langkjøring, er en dieselmotor en klar vinner, både mhp komfort og forbruk. Om du kjører mest i byen, er dieselmotoren fremdeles en vinner på forbruk, men med nye idiot-avgifter på gang, kan denne forskjellen bli utjevnet før neste valg. Mye småkjøring kan også virke inn på vedlikeholdsbudsjettet på en dieselmotor, bla er diesel partikkelfilter noe dritt, men jeg husker ikke i farta når BMW X5 kom med dette. Se også på hva du faktisk må betale for en bil med bensin hhv diesel i dag, og sett opp et regnestykke for si 5 år.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar