0

passat 3bg 2003 1,9tdi 101hk

spurt 2016-07-17 09:20:20 +0200

hei lurer på vilken olje og hvor mange liter som er på denne kana godt få regnr av meg kt63571 på forhand takk

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-07-17 14:03:44 +0200

Her finner du en del alternativer som kan brukes;

http://www.mister-auto.no/no/motorolj...v15416g3224.html

Generelt er bilen din såpass gammel at du neppe har partikkelfilter. Da ville jeg kjøpt vanlig delsyntetisk olje, som oppfyller kravene til VAG TDI, i bilrekvisita-forretningen eller på bensinstasjonen, dvs ca 70 spenn for literen. Det er mer enn godt nok, har kjørt flere 1,9 TDI på slik olje gjennom hujndretusenvis av kilometer og aldri hatt problemer med noe som helst i motoren :-) Skifta olje OG FILTER hver 15000 eller oftere, som du vet er det eneste stedet dritten kan komme ut av motoren, gjennom olja. Mine 1,,9 TDI hadde også denne famøse kermiske katalystatoren, det beste du kan gjøre med den når den før eller siden begynner å single, er å løse dritten, slå ut innmaten og sette ting på plass igjen......det sparer penger og ergrelse. Jeg opplevde sporadisk problemer med lett oljelekkasje fra pakningen på bunnpanna, denne er lett å skifte. Den holder som regel minst 400.000 km, så det er jo ikke noe du skifter hver dag :-)

-HER finner du hvor mye olje du trenger...circa. Husk at FOR MYE OLJE er verre enn litt for lite, du heller på NESTEN nok, starter motoren og lar den gå litt...da fyller du opp oljefilteret. Deretter peiler du olja........og etterfyller til det er korrekt på peilepinnen. Deretter peiler du en gang til etter en dag eller tre.....for sikkerhets skyld. Jeg skjærte forøvrig i begynnelsen et nusselig lite hull i plastplata under tappepluggen for å slippe å ta den av hver gang, har du tlgang til et verksted med grav er det jo like greit å ta av bunnplata og komme til både tappeplugg og filteret nedenfra.

http://bililib.com/motorolje/volkswag...

Et ord til slutt: også BILTEMA har både olje og filter. Oljen KAN være god nok, men en ting du ALDRI skal kjøpe på Biltema, er filtre....verken dieselfilter eller oljefilter eller noe som helst annet av filtre er gode nok derfra.....Mitt stalltips: kjøp dine filtre fra f.ex bildeler.no, eventuelt Bosch fra f.ex Bilxtra......tidligere var VAG sine ofte billigere....de siste par årene har prisene på deler i Norge (igjen....) gjort et byks oppover. Olja kan du selvfølgelig også kjøpe på nett, men din lokale bensinstasjon...enn si din lokale bilrekvisitasjapp.....ja sogar landbrukssjapper...kan ha tilbud som matcher billigste nettbutikk. Og erkeverkstedet selger jo GIULL på dunk. Når samme olje koster 5-6 ganger så mye som i Bilrekvisitasjsappa, er det noe spinnvilt....

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger