0

parkering regler

spurt 2016-06-27 16:01:42 +0100

Kan man parkere mellom 2 gangfelt???er det lovlig eller ulovlig?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-07-03 02:57:46 +0100

Hei,

Utgangspunktet for spørsmålet ditt vil være at å parkere mellom to gangfelt i seg selv ikke er ulovlig. Dette vil likevel komme i konflikt med fem-metersregelen som gjelder ved parkering i nærheten av gangfelt. Reglene sier at det skal være en avstand på fem meter til gangfeltet når du parker før fotgjengerfeltet. Dette gjelder da i gatens kjøreretning. Etter gangfeltet gjelder ikke fem-metersreglene. Bakgrunnen for en slik regel er fordi man skal kunne se fotgjengere som er i ferd med å krysse veien. Dette vil være vanskelig når bilene står mindre enn fem meter fra fotgjengerfeltet.

Dermed vil det enkle svarer på ditt spørsmål være at parkering mellom to gangfelt vil være ulovlig, så fremt fem-metersregelen inntrer. Om det er lenger avstand mellom fotgjengerfeltene enn fem meter, vil du lovlig kunne parkere etter det første og fem meter eller mer før det siste.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar