0

Parkering og betaling

spurt 2016-06-17 14:49:41 +0100

Hallo har lest en sak hos dere denne uka der det står at det faktisk kan være billigere å få en parkeringsbot enn å betale avgift, hvis man står lenge nok. Hvordan kan det egentlig henge sammen, sikker på at dere har skjønt dette rett? Hilsen Gunnar.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-06-17 15:10:57 +0100

Jo – det kan være billigere å få bot enn å betale parkering

Hei Gunnar! Jeg skjønner godt at du stusset litt over dette, det gjorde også vi i redaksjonen da vi diskuterte denne saken. Men det er faktisk riktig: I dag er nemlig systemet slik at du bare kan få én bot for feilparkering. Hvis du står på betalingsparkering og da bare lar bilen stå videre, kan du i realiteten spare penger, etter at det du skulle betalt i parkeringsavgift overstiger boten.

Mange steder koster det jo som kjent flesk å stå parkert. Dermed er nok ikke dette så vanskelig å få til i praksis, hvis man er litt utspekulert.

Jeg vet ikke hvor stort dette problemet er i praksis, men jeg har selv observert noe lignende flere ganger. Utenfor Broom-kontorene på Karl Johansgate er det nemlig gateparkering hvor man bare har lov til å stå i 30 minutter. Men der har jeg flere ganger sett biler stå i mange timer, med bot under viskeren. Jeg tviler på at bileierne bare har glemt tiden, for å si det sånn.

Uansett: Dette smutthullet blir tettet igjen når det snart kommer helt nye regler rundt parkering og bøter. Står man parkert på et sted over tre døgn, skal prisen for de tre døgnene legges til det boten koster. Og da kan det bort bli kostbart! De nye reglene åpner også for borttauing av biler som har fått bot. Med andre ord: Det gjelder å passe seg!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2016-06-17 14:49:41 +0100

Sett: 63 ganger

Sist oppdatert: Jun 17 '16

Antall visninger