0

Elbil valg

spurt 2016-06-09 01:24:03 +0200

Hei Benny.

Vi er et par som sterkt vurderer elbil, men vi klarer ikke å bestemme oss. Vi har i dag en 08 Toyota Auris som er en glimrende bil.

"Problemet" er at det daglig passeres bom (ikke mulig å ta buss) og vi blir kanskje og forhåpentligvis 3 om en stund slik at behovet for større bil vil melde seg. Faktisk så betyr miljøgevinsten en del også:)

Vi har vurdert type Leaf, I-miev, golf m.fl, men ønsker i utgangspunktet å kun ha 1 bil og da må vi ha litt rekkevidde. Bilen som da tikker alle boksene er jo da Tesla modell X.

Så endelig til poenget, hvordan tror du verditapet blir på denne? Bør vi kjøpe nå eller vente? Har jo lest om regjeringens planer om å fjerne momsfritaket o.l og de forskjellige fordelene slik at jo før man kjøper jo mer får man utnyttet disse og dermed sparte utgifter i bom og drivstoff. Bruker ca 11-12 tusen i året på bom og kjører 16000km. Blir vel kanskje også vanskeligere å få solgt Auris´n etterhvert.

Takk for svar

Mvh Tommy og Mari

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-06-13 14:16:01 +0200

Heisann! Dette er et relevant og godt spørsmål, om noe som garantert mange flere enn deg lurer på.

At bensin- og dieselbiler vil bli dyrere å bruke – i form av økt årsavgift, mer avgift på drivstoff, økte bomsatser og økt årsavgift – er absolutt et mulig og sannsynlig scenario. Dette vil i så fall påvirke bruktbilprisene negativt.

Når det gjelder "miljøbilene", vil nok også de etter hvert komme etter i form av innfasing av bompenger, moms etc. Men disse vil nok allikevel ligge godt under i pris i bruk, om man også ser bort fra drivstoffet. Slik verden ser ut akkurat nå, så vil nok de holde seg bedre i pris.

Det forutsetter imidlertid en stø kurs fra våre politikere. Det er vel ikke akkurat det de er mest kjente for. Ref. reduksjonen rundt avgifter på dieselbiler for noen år siden, og det faktum at de nå betegnes som styggedom av samme årsak.

Slik sett er nok Tesla det mest politisk korrekte, og kanskje det mest fornuftige valget, blant disse to du nevner nå.

Selv om jeg helt personlig nok heller ville valgt en BMW 4-serie av disse to. Så er da også jeg en av dem som velger bil litt mer etter følelser, enn bare fornuft.

Klarer du å lete opp en pent brukt bil, er det penger å spare på det også, framfor å kjøpe en helt ny.

Håper at dette ga deg noen svar.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger