0

Volvo XC90 bruktbil

spurt 2016-06-01 13:18:01 +0200

Grunnet huskjøp har drømmen om å kjøpe ny bil blitt utsatt noen år. Den perfekte bilen for familien hadde vært nye Volvo XC90, vi har vært og prøvd og ble hekta alle sammen. Den blir altfor dyr. Til 300.000 kroner, hva tror du om en brukt XC90? Vennlig hilsen Torstein.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-06-01 14:51:07 +0200

Hei Torstein. Du er ikke den eneste som har lyst på ny XC90! Den bilen har blitt en knallsuksess for Volvo, aldri har det blitt solgt mer av en så dyr SUV her hjemme. Men ja, du er nok heller ikke den eneste som ikke har råd til å kjøpe den ny. Der er vi flere!

Jeg skjønner godt at det da er naturlig å tenke brukt XC90 i stedet. Her er det mye å velge mellom, også i prisklassen rundt 300.000 kroner. Men jeg er sterkt i tvil om det er noe jeg tør å anbefale. Første XC90 var nemlig alt annet enn en feilfri bil og kan fort bli kostbart bilhold. Det er vel neppe det du trenger mest, rett etter huskjøp, vil jeg tro.

For disse pengene får du typisk en 2007/2008-modell, med dieselmotor og 4x4. Den har gjerne også gått et bra stykke, rundt 150.000 kilometer er nok det mest normale.

Vi snakker snart ti år gammel bruktbil. Da kan mye gå i stykker, og dette er altså en bil som i utgangspunktet har en del svakheter. Dette handler blant annet om det elektriske. Bilen sliter også bremseskiver i ganske høyt tempo. Hjullagre er en annen svakhet. Mange har også opplevd motortrøbbel, blant annet at turboen skjærer seg. Og det har vært byttet mange automatgirkasser på XC90. Noe av dette er mest irriterende, og ikke nødvendigvis kjempedyrt. Mens andre ting virkelig kan koste skjorta når det skjærer seg.

For all del: Denne XC90-en har mye bra med seg også. Den har et smart interiør med mye plass, komforten er god og sikkerheten er i kjent Volvo-stil: Knallgod. Men du må altså være klar over at det neppe er noen veldig billig bil å eie.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar