0

Kjøpe Dieselbil i 2017

spurt 2016-05-31 00:30:40 +0200

Hei jeg har en 2014 Passat R-Line 177 HK Tdi Blue Motion som jeg har leaset. Planen var å løse ut denne etter endt leasing og beholde den, da jeg liker bilen og restverdien er bra (290".-) Jeg har derimot etter senere tids diskusjoner om framtiden til diesel blitt i tvil. Er det risikosport å kjøpe ut denne? og vil jeg bli flådd i alle varianter siden jeg kjører en diesel bil. Er det mulig å si noe om dette i dag?

Vh B.K

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-06-09 02:27:45 +0200

I et land det politikerne ikke engang klarer å være enige med seg selv fra dag til dag, er det vanskelig å å spå om fremtiden. Det eneste som er sikkert, er at politkerne er så avgiftskåte at de nærmest tipper. "I går" var det eiere av biler med store bensinmotorer som ble flådd, i dag ser vi en oppbygging av hets mot dieselbiler som kan indikere nye idiot-avgifter, muligens også dieselforbud på enkelte dager om du er så uheldig å bo i nærheten av unevnelige norske småbyer med stormannsgalskap. For min del tok jeg beslutning på grunnlag av flere ting: har hatt dieselbiler noen tiår, og kan ikke tenke meg å kjøre noe annet...dels er det økonomisk, dels er det greit med en bil med anvendbar kraft. I tillegg har jeg mye langkjøring, lite bykjøring...da er diesel kongen på haugen. Kjøpte ny Golf 4WD 150 hk TDI euro6 for å ha den en stund...minst 10 år fremover...om det skjer noe dramatisk med avgiftene underveis...so what...10 år kan jeg iallefall ha glede av bilen, og selv om verdien er 0 om 10 år...både bruksegenskapeen og totalregnskapet tåler sammenligning med absolutt alle alternativer - også en elbil, kfr verditap og estimert levetid på batteripakkene. Konklusjon: heller 10 år med en bil jeg liker...forhåpentliogvis blir det lenger...enn en bil jeg ikke liker! Har forøvrig mye godt å si om Passat, det er en god bil, men den ble litt stor for meg og kona. I ditt sted ville jeg ikke vært i tvil, det er en god og sikker bil, og til den prisen du nevner får du ikke noen bedre nybil. Hybrid er visstnok på moten, men med batterikapasitet for et par mil, noen hundre kilo ekstra vekt og en pinglete bensinmotor? Foreløbig er det for "spesielt interesserte".

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar