0

motor problemer

spurt 2016-04-22 16:28:25 +0100

hei. jeg kjøpte en 2004/2005 mercedes 180 kompressor for et drøyt år siden. denne hadde gått rundt 161 000 når jeg kjøpte den. (nå ca 167000).problemet mitt er at nå måtte jeg levere den på verksted med noe jeg trodde var toppakkning lekasje men som viste seg å være sprekk i blokka og anbefaling om å bytte motor. spørsmålet er da har jeg krav på noe fra selger? eller mercedes? synes 170000 er litt lite før en motor tar kvelden. den har hatt jevnlige servicer. den siste hos mercedes rett før jul, med utbedringer for 16000 kroner ble blandt annet skiftet termostat og olje.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-04-25 14:57:08 +0100

Au da... Denne er lei. Dette har jeg faktisk ikke hørt om tidligere...

Har du kjøpt bilen privat er jeg redd at du har null og niks å hente. Unntaket her er om selger visste om feilen og holdt tilbake informasjon om den. Det skal vel noe til kanskje?

Har du kjøpt den i en forretning, enten forhandler eller frittstående, så fikk du sikkert en garanti. Det står i så fall på kontakten. Men det er sjelden at det gir garanti på over ett år på såpass gamle biler. Den var jo 10 år gammel når du kjøpte den.

Det gjelder jo det samme her, om de har kjent til og evt. unnlatt å opplyse om feilen, så klart. Hos importøren er det nok også lite å hente. Bilen er milevis - bokstaveligtalt - utenfor garanti både på kjørelengde og alder.

Som du sikkert skjønner - mye tyder dessverre på at du må ta denne utgiften selv. Og jeg er redd dette kan bli veldig dyrt om du skal bruke original motor fra Mercedes. Da er det neppe regningssvarende overhodet.

Husker at jeg en gang i sin tid mens jeg jobbet hos Mercedes byttet motor på det som den gangen var en ganske ny 190E. Den gangen så kostet bare motoren over 60.000 kroner, så kom jobben i tillegg - og dette er mer enn 20 år siden.

Du må nok altså belage deg på å ta dette på kontoen for "Shit happens". Det enkleste og billigste for deg vil nok være å få tak i en brukt motor. Det finnes flere som har spesialisert seg på brukte bildeler til Mercedes i Norge og de kan helt sikkert hjelpe til med å skaffe riktig motor.

Selve motorbyttet er ikke så veldig komplisert, selv om det går noen timer med til jobben. Er bilen eller hel, pen, velutstyrt, rustfri og grei så bør dette fortsatt kunne lønne seg. Avhengig av type og tilstand så er dette fortsattsatt bil til mellom 75.000 - 100.000 kroner, normalt sett.

Så sett av ett par timer til jobbing foran PC-en og til å ta noen telefoner - så tror jeg absolutt at dette er den rimeligste måten å komme unna dette på.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2016-04-25 18:34:42 +0100

takk for hurtig svar. regnet nesten med at dette var noe jeg måtte finansiere selv, men måtte sjekke om det var noe å hente. da blir det ut og finne ny motor. bilen er rustfri, ikke en ripe i lakken og mye lån så den må bli med noen år til.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger