0

Lukter svidd og ryker fra bakre høyre hjulbue

spurt 2016-04-08 01:46:35 +0100

Oppdaget i dag at det luktet svidd når jeg stoppet bilen. Så at det kom lys røyk/damp ut fra høyre hjulbue bak. Bremseskive og klosse var ikke varm, heller ikke hjullageret.

Jeg har kjent sviddlukt noen ganger før, men ikke i like stor grad som nå og har ikke sett røyk tidligere. I dag hadde jeg kjørt ca 240km nonstop, ikke kjørt hardt og været var grått med stort sett våt vegbane hele tiden og temperatur rundt 2 grader.

For noen dager siden opplevde jeg også noe vibrasjon i bilen (kjente det på rattet). Vibrasjonen oppstod mellom ca 83km/t og 87km/t, ikke i andre hastigheter. Dette kjente jeg ikke noe til i dag og jeg vet ikke om dette kan ha noen sammenheng med sviddlukten.

Bilen er en Audi A4 2.0 TDI Quattro 140HK 2xS-line, 2007mod som er gått ca 215'km.

Hva kan det være?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-04-08 14:12:27 +0100

Snodige greier. Trodde sikkert at det måtte være en bakbrems som hang først - før jeg fikk lest hele spørsmålet ditt. Men dat skulle det jo vært skikkelig varmt.

Kan det ha noen sammenheng med eksosanlegget tror du? Et noe lekker eller drypper ned på det? Ellers så frykter jeg at det kanskje kan være noe med en bak-diff, da bilen din er en quattro. Det kan også gi ristingen du beskriver en viss mening.

Dette er uansett noe du bør få sjekket på et verksted synes jeg. Så får vi bare håper at det er en enkel, billig og grei forklaring på problemet.

Lykke til. Hører gjerne i fra deg når du finner ut av dette - blir jo litt nysgjerrig ...

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger