0

Hva slags bil bør man kjøpe?

spurt 2016-04-04 13:43:05 +0100

JMH gravatarbilde

Hei. Vi skal kjøpe ny bil, men vet ikke hva slags. Mange på markedet. Vi har hytte på fjellet som brukes ofte, men til daglig brukes bilen til jobb, ca 2,5 mil en vei. Trenger litt plass slik at det er mulighet for 4 stk + en hund og kunne være med. Skal vi kjøpe hybrid, diesel eller bensin. pris klasse rundt 500 000. Bør man kjøpe brukt, da faller vel hybrid spørsmålet ut. Når man leser på nett så er det ikke mye å spare på drivstoffet på en hybrid da det blir ekstra vekt og liten rekkevidde. Hva med videre salg, hva er lettest å selgr?

Hilsen Jan M

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-04-04 16:19:28 +0100

Hei Jan! Dere er nok langt i fra de eneste som lurer litt på dette akkurat nå. Det er en brytning i markedet med flere nye og kanskje , for noen litt skumle og ukjente alternativer, som elbiler og ladbare hybrider. Noe som skaper usikkerhet både forbrukere og i markedet generelt.

Men jeg skal i alle fall forsøke å gi noen råd og tips, som jeg håper kan komme til nytte i valg av ny bil. Du sier at jobbkjøringen består ab 2,5 mil hver vei. Det vil si at du med en ladbar hybrid kan kjøre helt elektrisk til å fra jobb. I alle fall om du har lademuligheter på jobben.

Det vil utgjøre en betydelig besparelse på familiens drivstoffutgifter om man velger for eksempel en VW Passat GTE eller en Mitsubishi Outlander PHEV.

Dette er begge biler som tilfredsstiller kravene om plass til fire mennesker og hund. Det er også blant de som her lengst rekkevidde på elkjøring – i alle fall enn så lenge. Hva som kommer framover vet foreløpig ingen.

Men som du kan lese mer om her – en del hybrider har en del høyere drivstofforbruk enn ditto dieselbiler.

Slik sett kan du nok komme dårligere ut på kjøring til og fra hytta.

Diesel som vi for få år siden av myndighetene ble oppfordret til å kjøpe har liksom blitt litt fy-fy nå. Men faktum er at de veldig ofte bruker mindre drivstoff en ditto bensinbiler. Diesel er også fortsatt en del billigere enn bensin per liter. Kjører man mye, fort og langt er dette forsatt et godt alternativ i mine øyne.

Både bensin og diesel forurenser. Slik er det bare. Diesel er bra på CO2-uslipp, men ikke så god på NOX-gasser og på bensin er det visa versa. Man må på en måte velge mellom pest eller kolera. Hvis dere er veldig opptatte av forbruk, utslipp og utgifter er det nok smart å sette seg ned og kartlegge bilbruken så godt dere klarer og velge bil ut i fra hva man kommer fram til.

Når det gjelder videresalg så er dette vanskelig å spå. På små og mellomstore biler tror jeg bensin og hybrid er det som kommer til å være mest lettsolgt den nærmeste tiden.

På større biler og SUV-er er diesel og ladbare hybrider det som nok fortsatt vil være mest attraktive i bruktmarkedet.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger