Varmevifte...eller?

spurt 2016-03-05 14:17:05 +0200

Varmevifta vil starte opp når jeg skrur den på. Først etter 5 - 10 min etter den er slått på, eller enda lenger, begynner den å gå. Da går den helt til jeg slår den av eller stopper bilen. Har vært meget variabel. Når bilen står natta over starter som regel vifta opp. Men ved neste oppstart vil den sannsynligvis ikke starte. Meget variabel. Har også vært variabel med tanke på styrke, siste tida blåst svakt og så stoppet.

Var på verksted for å høre...de sier varmevifta må skiftes, nypris ca 7000 kr! Sannsynlig er børstene nedslitt sier de! Men min Octavia er en 2006- modell og ikke gått mer enn ca 170 000 km, finner det usannsynlig at børestene er nedslitt. Det virker på meg som om det er kontaktproblemer ett eller annet sted, men jeg har minimalt med kunnskap om dette.

Tok kontakt med deleverksted, de hadde slik varmevifte (men ikke samme prod.nr, men det gjorde ikke noe påstod de!). Koblet vifta deres til min bil, men det var samme problema med den. De mente derfor det ikke var noe galt med varmevifta mi. Samme verksted skiftet så panelet med bryterne, da virket det som alt funket. Jeg betalte og var kjempeglad.

Brukte bilen en del denne dagen, alt virket OK! Men på kvelden, jeg startet opp bilen, så ville ikke vifta slå inn! Akkurat som før! Da skjønte jeg jo at skifte av bryterpanel heller ikke var noe vits i.

Ringte merkeforhandler, verksmester mente det også kunne være styringsenhet for komfort (clima?), den skulle ligge under rattet (???) .

Jeg forstår det slik på fagfolk at dette problemet ikke lar seg avdekke ved vanlig diagnoseapparat, her må prøving og feiling til. Det kan bli kostbart for meg som kunde.

Ville vært fint å høre din mening om dette problemet. Dersom du viser til andre bildeler enn jeg har nevnt her, ville det vært fint om du kunne beskrive hvor de er plassert...om jeg er så heldig å få svar fra deg da. Skulle jeg fra svar, så sier jeg på forhånd TAKK!

"kvage@hotmail.com

05.03. 2016

Mvh Åge Kvangarsnes

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett