Innbyttebil - hva kan man forvente?

spurt 2015-11-12 21:59:02 +0100

Hei Benny

Da jeg nylig kjøpte ny bil, delbetalte jeg nybilen med den gamle. De takserte den i utgangspunktet til 160 000,-, noe jeg syntes vat helt greit. Hadde muligens fått 10-20 000 mer om jeg hadde gjort jobben selv, litt avhengig av hvor mange av de små skjønnhetsfeilene jeg hadde orket å utbedre før salg.

Så langt alt vel. Ved nærmere ettersyn trakk de 13 000,- for en del småskrammer samt nye vinterdekk. De skulle deretter gi den full overhaling innvendig og utvendig.

Så så jeg etterhvert bilen lagt ut for salg i bruktavdelingen. Pris 195 000,-. 48 000,- mer enn jeg fikk for den. Det var mye, men greit nok tenkte jeg siden de skulle fikse den til nær nybilstand. Hadde gledet meg litt til å se bilen "restaurert". Ingen av skrammene var imidlertid utbedret. Utvendig var den langt fra buffet og polert, innvendig så det ut som de bare hadde kastet ei skitten vaskefille rundt - smuler i sprekker og en sjokoladeflekk i passasjersetet som fremdeles luktet kvikk-lunsj. Vinterdekkene var også de samme gamle.

Er dette normal praksis? Har man noen grunn til å syte over dette? Jeg skjønner at det er forhandlerens rett å forsøke seg på å selge bilen i hvilken som helst stand de ønsker, men jeg føler meg litt lurt. Og for ikke å snakke om det kommer en godhjertet kunde og kjøper bilen i den forfatningen.

Mvh Olav

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett