0

Mercedes C-klasse W203, diesel vs bensin

spurt 2015-10-26 11:37:38 +0100

Hei Benny!

Har fått sansen for Mercedes for tiden. Har eid endel VW Golf tidligere. Både 4., 5. og 6. generasjon, samt en BMW 3-serie. Er 20 år gammel. I utgangspunktet har jo en E-klasse W211 vært det beste valget for min del. Men etter dårlige erfaringer med min Golf 6 og mye utgifter og stort pris-tap ønsker jeg å holde meg til billigere biler. Har derfor sett litt på C-klasse. Tenker i underkant av 60-70 tusen kr og regner da med en KM-stand på rundt 160-180 tusen. Vet det ryktes om en del rust problemer på eldre Mercedes, så dette er vel bare noe som må sjekkes grundig før kjøp.

Men så kommer jo spørsmålet opp om man skal kjøpe diesel eller bensin bil. BMWen jeg hadde var bensin, mens Golfene har alle vært diesel. Syns ihvertfall på den 4. gen Golfen at det ble endel støy og vibrasjoner fra dieselmotoren. Ble på den nyeste Golfen plaget med partikkelfilter. Bor i Bodø, kjører en mil til jobb hver dag fra utkanten av byen og inn. Kjører også på noen langturer til hjembyen 60 mil sørover. Så det er jo litt blandet bruksområder her. Blir ikke klok selv så jakter nå på noen andres synspunkter. Om du har noe annet å tilføye om bilen generelt så mottas det med stor takk.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2015-10-28 13:29:52 +0100

Heisann! C-klasse er både solide og komfortable biler - og er slik sett ikke noe dumt valg. Når det gjelder bensin kontra diesel så handler dette i stor grad om følelser - rett og slett hva man liker - for mange. Dieselmotoren er jo strek og behaglig på lavet turtall, bruker mindre og diesel er billigere å kjøpe. Enn så lenge. Det trues med økte avgifter.

På den annen side. Bensin går roligere, stillere og er litt mer turtallsvillig.

Personlig så har jeg beveget meg fra å være litt diesel-fantast til å like bensin mer og mer de siste årene og er vel nå ganske "nøytral".

Kanskje du heller skal ha vel så mye fokus på å lete opp et pent, hyggelig og godt utstyrt eksempler i god stand og med bra historikk. Og kjøpe den - uansett motor?

Men om du vil ha et helt konkret motor-råd, så heller jeg mot bensin her... Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger