0

Sharan har AdBlue, men må likevel kalles inn?

spurt 2015-10-03 22:47:06 +0200

Hei. Jeg har en VW Sharan, produsert august 2012. Denne er utstyrt med AdBlue-tank (riktignok med påfylling av dette konsentrerte urinstoffet inne i bilens bagasjerom(!!!) ). Dermed har den vel samme type rensesystem for NOx som lastebiler og busser hvor det ifølge TØI fungerer meget bra, og nettopp det som VW er kritisert for ikke å ha på sine biler. Likevel er det litt mistenkelig at AdBlue-tanken er full nå. Jeg har fylt bare 23 liter siden bilen var ny, den har kjørt 53 000 km, og jeg vet ikke om tanken var full da bilen var ny. Er det normalt at det er så lite forbruk av AdBlue? Kan det være en svindel her også? (At bilen bare tilsynelatende har dette rensesystemet?)

Kommentar til Jan Erik Larsens utspill om at VW ikke forurenser mer enn sine konkurrenter, men bare har jukset bittelitt med tallene:

Ifølge avisartikler den siste tiden er det 10 til 40 ganger mer utslipp fra VW enn oppgitt. Og visstnok 10 ganger mer enn sine konkurrenter. Det bør ikke bagatelliseres! Dette står det i en NRK-artikkel: ( http://www.nrk.no/norge/volkswagen-im... )

"Skyhøye utslipp i Sverige Ifølge den svenske avisen Dagens Industri viser tester at biler fra Volkswagen og Audi som er berørt av programvare-jukset slipper ut opptil ti ganger så mye nitrogenoksider (NOx) som konkurrentene BMW, Mercedes-Benz og Chevrolet.

Norge ble i dag dømt i EFTA-domstolen for å ha for dårlig luftkvalitet i de største byene i Norge. Utslipp av NOx er en viktig årsak."

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2016-02-05 23:49:29 +0200

Hvis du ser en ekstra tank under bilen din som mest sannsynlig ligger skjult under et plastdeksel, venstre bak under bilen, så har denne ad-blue. Du kan også se etter en såkalt innsprøytningsdyse som sitter inn på eksosrøret. Denne skal vel sitte før den selektive reduksjonskatalysatoren. Denne dysen begynner å sprøyte inn urea stoffet når katalysatoren har oppnådd en temperatur på 200 grader. Bilene pleier å bli fylt helt fulle før salg. Usikker på hvor stor tanken er, men mener at de er oppimot 20liter. Har hørt snakk om at de bruker rundt 1 liter på 1000km. Bilens system varsler når det begynner å bli lite igjen på tanken. Hvis systemet ditt ikke hadde fungert, så hadde du ikke fått startet bilen.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger