0

Opel Astra 2010,problemer med girkasse, Har Opel ansvar?

spurt 2015-09-29 12:00:26 +0100

Hei, Jeg er eier av en Opel Astra 1,7 CDTI 2010 mod. Bilen er utstyrt med en 6 trinn manuell girkasse. Bilen har i dag gått under 60 000km. For en stund tilbake ble jeg klar over en ulyd. Lyden virket og følge farten på hjulene. Lyden ble tilsynelatende ikke påvirket av belastning, hvilket gir den sto i eller om man satte bilen i fri. Etter litt sjekking rundt ble jeg kjent med at dette er et relativt kjent problem på girkasser fra Opel både på min modell og forgjengeren. Alt tyder på at min bil er rammet av en kjent feil med ett eller flere defekte kulelager. Jeg kontaktet Thrane Steen for å sjekke om dette dekkes av Opel. Svaret etter lengre ventetid var at dette dekkes ikke av Opel da min bil var utenfor garantitid. Jeg gikk da direkte på Opel og fikk da raskt svar om at de dekker 60% av reparasjonen. Jeg var ikke helt fornøyd med dette så jeg brukte 6 uker på å forsøke å finne gode argumenter for at Opel skulle dekke hele reparasjonen. Mine argumenter var at en girkasse er ment å vare vesentlig lenger enn i mitt tilfelle, samt at Opel er kjent med at dette er en svakhet på de aktuelle girkassene. Svaret fra Opel da var at de forholder seg til tidligere tilbud, og at tilbudet er gyldig i 10 dager fra d.d. Jeg føler meg presset av Opel til å sette igang med reparasjonen, selv om jeg egentlig er uenig i deres avgjørelse. Samtidig er jeg redd for å forkaste tilbudet med risiko for at jeg blir stående med hele kostnaden for reparasjonen. Reparasjonen er anslått til rundt 21 000,-. Kan de sette denne typen tidsbegrensning, og bør jeg være fornøyd og godta deres tilbud?

Vh Spørrende Opel kunde

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

Kommentarer

Hei Opel kunde! Jeg er litt nysgjerrig på hvordan det gikk med din sak. Fikk du reparert bilen på reklamasjon? Hvor gammel var bilen når dette skjedde?

hansi gravatarbildehansi ( 2016-01-11 16:55:28 +0100 )rediger

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2015-10-01 11:35:32 +0100

Hei. Dreier det seg om forhold som er forventet å vare i lengre tid, er reklamasjonsfristen fem år etter forbrukerkjøpsloven, uavhengig av garantitid. Loven gjelder så langt den rekker selv om garantitiden er utgått (garantien kan imidlertid gå lenger enn loven). Det framgår ikke klart om bilen er eldre enn fem år eller om du har klaget før femårsfristen, er den ikke det eller du har klaget innen fristen, skal feilen rettes om skaden er av en slik art at den burde holdt lenger. Er bilen eldre, kan det være at Opels forslag er fornuftig. Hilsen KNASjuristen.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2016-01-11 16:52:05 +0100

Hei. Vi hadde samme problem på vår Astra 1.7 2007 modell, ulyd som forverret seg. Trodde først det var hjullager, men viste seg å være lager i girkasse. Dette var visstnok et lukket system, så hele girkassa måtte byttes, kunne ikke bare bytte lageret. Etter endel diskusjon med Opel (GM) fikk vi tilslutt ny girkasse på garanti i 2010. Nå, 5 år etter vi fikk ny girkasse er ulyden tilbake og jeg tror dessverre det er stor sannsynlighet for at det er samme feil! Hvordan stiller det seg med garanti/reklamasjon hvis det viser seg at Opel har satt inn tilsvarende girkasse med samme svakhet? Jeg regner med at girkasse ikke er å se på som en slitasjedel som må byttes 2 ganger på 150000.

Mvh, HRL

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger