0

Vanskelig diagnose av motor!

spurt 2015-08-10 15:14:12 +0200

Hei! Ønsker å prøve deg som en av de mest erfarne og uavhengige "ekspertene" som muligens kan ha svar på min situasjon; Har en Nissan Note 1,6 ltr manuell gir fra 2006. Den har gått ca 175500 km og ingen store tekniske problemer; unntatt vanlig slitasje på bremser. Imidlertid, nå måtte bila til hjulopphengskontroll + elektronisk kontroll hos NAF Lillestrøm pga: Sterk ulyd fra "området ved dynamo" som kommer hele tiden (les: bila står stille og under kjøring) og påvirker sikkerhetsfølelsen ved kjøring. MEN: De kan ikke fortelle meg hvor/hva årsaken(e) skyldes!! De andre tekniske saker som skal utskiftes vedr stab-stag og toppledd på støtdemperstagene etc, ja. Derimot den konstante "ulyden" kan de ikke svare på!! Hos Nissan Lillestrøm tok en mekaniker + meg en høre/se - test fra motor; Muligens er det driftslageret på AC-motoren som er utslitt! Pris: 23000,- (originalt)!!! Inkl. arbeid/mva etc. Please; (1)har du en eller annen mekaniker/teknisk kyndig person som kan dette som fag med yrkestolthet og stahet og 2) Hvorfor er det så inn i granskauen vanskelig å få fagutdannede (og yrkesstolte personer) til å forsta at det er i alles interesse at slike problem blir løste uten å være tvunget til å bruke tid,energi og , ikke minst, penger jeg absolutt ikke har?! Eller er nisselandet her så ensporet på "fortjeneste" at "jo, man SKAL gå til alle former for teknisk assistanse før et problem blir løst?" Med vennlig og fordomsfri hilsen Gullik 1957-modell

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2015-08-10 15:33:04 +0200

Hei Gullik! Nye biler er tidvis svært avanserte. Det gjelder også din Nissan Note. Når et helt nytt og ukjent problem (som lyden din) dukker opp SÅ kan det faktisk være litt vanskelig å finne ut av dette.

Alle vi som har jobbet noen å med biler vet at de ofte kan finne på å være alt annet enn samarbeidsvillige. De kan rett og slett være drit-sære...

Men en ulyd som er der hele tiden burde absolutt være mulig å finne ut av. Vanskelig for meg å si hva det kan være uten hverken å ha sett bilen, eller langt mindre ha hørt lyden. Men det faktum at den kommer når bilen står og går på tomgang eliminerer mye.

Jeg tror også at det er et lager. Enten i dynamo, vannpumpe eller in A/C-kompressoren. Evt. et løpehjul til registeret eller drivreimer kan det også være.

Dette burde være enkelt å finne ut av. Her ville jeg ha brukt et stetoskop (!) Japp - et slik som en doktor bruket!. Det er helt utrolig effektivt.

Ved å flytte dette rundt på de forskjellige komponentene får man lyden "rett i øret" og kan kjapt konstatere hvilken komponent som lager lyden.

Så om dine mekanikere ikke kommer på dette selv så får du gi dem tipset i fra meg!

Jeg har også tro på att det kan være A/C-kompressoeren. Det er ikke uvanlig. Jeg har selv byttet denne på min egen Toyota av samme årsak. Blir lyden borte når du skrur av A/C-en? Ja - da her du funnet ut av dette selv.

Ønsker deg lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar