"Ekspedisjonsbil" til daglig bruk

spurt 2015-08-03 23:34:47 +0200

Hei!

Sitter med planer/drømmer om road-trip til steder som Iran, Armenia, Russland og Island i overskuelig fremtid, og er derfor avhengig av skikkelig redskap til jobben. Jeg har forholdsvist lavt kjøpsbudsjett (helst under 100 lapper, til nøds litt over) og må ha noe jeg også kan bruke til jobb hver dag uten å bli ruinert eller pådra behov for kiropraktiker.

Noen av kandidatene jeg ser på er Mitsubishi Pajero (andre generasjon), Nissan Patrol (Den "nye" fra 97 og utover) og lignende. Landcruiser ligger godt over min prisklasse, selv om det naturligvis er førstevalget. En annen, og kanskje den som virker mest fornuftig, er Hyundai Terracan. Disse fremstår både latterlig billige i forhold til årsmodell og langt mer kurante motormessig enn de konkurrentene. Er jeg på villspor?

Går det eventuelt ann å bruke f. eks en Suzuki Grand Vitara, Subaru Forrester eller lignende mellom-SUV med lavgirserie til samme formål? Planlegger verken villmannskjøring over isbreer eller Sahara-kryssing, det eneste jeg trenger er noe som ikke svikter på dårlige veier og tidvis dårlig drivstoff.

Beklager rotete spørsmål, men hadde vært interessant å få en ekspertmening rundt saken.

Mvh Ivar B. Østebø

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett