0

Er Mercedes ML et lurt kjøp som bruktbil?

spurt 2015-06-24 11:12:58 +0200

Hei Benny. Bilen vår har vært på EU-kontroll og det gikk ikke så bra. Nå må vi ha en ny og har sett på mange biler. Det vi kan bruke er på rundt 200.000 kroner. Det vi har aller mest lyst på er en SUV, har sett mye på Mercedes ML., den virker så stor og trygg. Hva tror du er lurt? Burde vi heller kjøpe en mer fornuftig stasjonsvogn?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2015-06-24 15:23:20 +0200

Hei! Jeg forstår godt at dere her lyst på en Mercedes ML. Den oppleves som romslig, komfortabel, trygg samtidig som den fortsatt byr på en liten dose status.

For 200 000 kroner er jeg redd at du ender på 2004 modell - altså første generasjon ML. Det vil igjen si i alle fall 10 år gammel bil og ofte med en kilometerstand på rundt 200 000 også.

Når man i tillegg vet at kvaliteten på disse bilene helt klart kunne vært bedre, at de ofte har mye og avansert utstyr og at de er alt annet enn billige å reparere - så føler jeg litt for å løfte litt på den kjipe og moraliserende pekefingeren. For dette er rett og slett en bil som kan, om man er litt uheldig, ta knekken på økonomien din – om jeg skal være ubehagelig ærlig.

Problemet med gamle statusbiler er ikke innkjøpsprisen. Det er eventuell uventet påkost som ofte kan dukke opp som troll fra eske. Gjerne når man minst trenger det.

Slik sett så er det nok mer fornuftig å "safe" og kjøpe en mer fornuftig stasjonsvogn som du selv kaller det, uten at jeg vet akkurat hva du legger i det begrepet.

Man får da som regel en langt nyere bil. Man får dermed også en bil med lavere kilometerstand og man får en bil med færre ting som kan gå i stykker og dermed et enklere og billigere bilhold. Selv om alminnelige biler også kan gå i stykker og koste penger.

Det er viktig, uansett hva du velger, å sjekke bilen nøye før kjøp. Teknisk tilstand, servicehistorikk, eierhistorikk etc.

Be gjerne om en tilstandsrapport eller en test av bilen også. Da får man mer oversikt over hva men faktisk kjøper.

Ønsker dere lykke til med valg av bil.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger