Kuttet i omregistreringsavgifter på motorkjøretøyer kommer ikke kunden til gode?

spurt 2015-01-06 16:38:38 +0200

Vær obs dersom du tenker på å kjøpe brukt bil i disse dager. Omregistreringsavgiften på nyere bruktbiler har gått kraftig ned etter nyttår, men de fleste annonser jeg har sett på finn.no, fra såvel profesjonelle forhandlere som fra private - så beholder bilene deres samme pris etter nyttår som før nyttår. De stapper altså avgiftskuttet i egen lomme, i stedet for at det kommer kunden til gode (akkurat som matvarebransjen gjorde da matmomsen ble halvert, på lik linje med at drivstoffpriser ikke går like kjapt ned som råoljeprisen, at utlånsrentene ikke synker like fort som styringsrenta fra Norges Bank, osv) På grensen til svindel, spør du meg.

http://www.dn.no/privat/dnBil/2015/01...

Denne annonsen fra finn.no er et godt eksempel:

http://www.finn.no/finn/car/used/obje...

Denne bilen kostet ferdig registrert 429000 kr før jul (inkl. reg.avgift på 17223 kroner). Etter nyttår koster bilen fortsatt 429000 kr ferdig registrert (inkl. reg.avgift på 5800 kroner).

Med andre ord kunne bilforhandleren regne med å få 411777 kroner før jul; nå forventer samme bilforhandler å innkassere 423200 kroner for samme bilen. Med andre ord regner bilforhandleren med i utgangspunktet å tjene 11423 kroner mer på denne bilen. Dette avgiftskuttet skulle egentlig komme kunden til gode, men bilbransjen legger dette inn som ekstra avanse og tjener på dette. Hverken denne annonsen eller denne bilforhandleren er noe enestående eksempel; det virker heller å være regelen.

Dette holder sikkert vann juridisk, men etisk er det forkastelig. Jeg vil applaudere den første bilforhandleren som kan dokumentere at omleggingen av omregistreringsavgiften kommer uavkortet kundene til gode på hele dennes bilpark.

Mvh Rolf J. Eide

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett