Praktisk og råtøff bruktbil tilpasset ei barsk kjerring.

spurt 2014-12-27 04:50:22 +0100

Hei. Jeg skal ha meg en "konebil". Selv om jeg er 47 år og kjerring jfr. statistikk, så har jeg en heller barsk bilsmak.....vel egentlig da. Jeg er mye ute på tur. Drar med meg lavvoen, vedovnen, sykkelen og av og til kanoen.

Har nå en Citroen c3 uten hengerfeste og fordi jeg er ekstremt talentfull i pakking, er det meste på plass dog med nærmest 1 kvm bagasje på taket. Jeg er råflau over bilen min og berger stolheten med ekstrem selvironi og påstår at min selvtillit tåler en liten fransk vri. Men det ser unektelig komisk ut når jeg drar ut på hardcore camping med c3`n. Faren for en mega bulk når taket gir etter, er en realitet. Det hører også med til historien at jeg har lastet bilen med belegningsstein til den nesten steila og det lukta svidd i motbakkene.

Om jeg skulle ha valgt etter hjertet, hadde en Defender vært min drøm. Men da protesterer garasjen og vennegjengen hadde fått enda mer materiale for fleipete kommentarer. Som den gode diplomat søker jeg derfor etter noe midt på treet som lommeboka tåler.

C3n bærer den franske folkesjela. Når selv er enkelt oljeskift krever spesialstørrelse på skiftenøkkelen og plugger ligger plassert der sola aldri skinner, har jeg nå fått nok. Da hjelper det ikke at karosseriet er galvanisert og rust ikke er et tema ( har tidligere kjørt Honda og Nissan og fikk nok av det ). Skiftet også to innsprøytningsdyser på c3n fordi det oppstod fuktighet pga. at vindusviskerdysene ikke var regelmessig byttet! Stod i en ekstra manual som bare gutta på sentral hold visste om. Hvem kunne vite at dette var et must?! Ble noen tu(f)singer ut av den historien.

Så kort oppsummert har jeg hatt asiatiske biler med fantastiske motorer, men rustholker. Og nå en fransk en som det elektriske er helt skakkjørt på og med den samme franske mottoet som ellers: "samma det, bare det er det motsatte av tysk og engelsk!". Nå er jeg lei av å dra ned i førstegiret i motbakker på tur, ikke kunne dra inn på Statoil for å bytte en vindusviskere uten spesialbestilling på dagtid i dertil egnet butikk og verkestedregninger der det å få en fastpris på forhånd er umulig. Min kjære ektemann gjennom 25 år kjører sitt eget løp og drar tidvis innom Mercedes og bare bestiller en ny bil. I tillegg krever han at bare nydusjete og røyefrie passasjerer får sitte på med ham.

I disse likestillingstider er det derfor min ære å holde bilholdet mitt selv. At jeg nå siste gangen tok en avgjørelse uten hans mening, blir stadig brukt mot meg og særdeles ute på tur. Jeg kan bare drømme om at han drar kanoen på taket på sin ripefrie kompis. Med andre ord, så er bilen min god å ha når vi entrer fjellheimen. Og til alt grovarbeidet ellers. Jeg har nå der derfor begynt en mental prosess og mitt ønske er som følger;

Egentlig en SUV, men ... (more)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett