0

Er på biljakt og vil ha firehjulstrekk etter noen ganske heftige opplevelser de siste vintrene. har aldri hatt det før, men alle jeg snakker med skry

spurt 2012-11-07 13:12:54 +0200

Hei er på biljakt og vil ha firehjulstrekk etter noen ganske heftige opplevelser de siste vintrene. Har aldri hatt det før, men alle jeg snakker med skryter så veldig av det. Vi bor litt avsides til så har foreløpig bare orientert meg på finn, men har til gjengjeld brukt mange timer der, he he. Noe jeg lurer på er hvorfor mange av de større firehjulstrekkerne har to girspaker. Har det noe med selve firehjulstrekken å gjøre? Ser nesten litt skummelt ut for meg, tenker faren for å gjøre noe feil her og kanskje til og med ødelegge noe på bilen? Må man ha dette hvis man kjøper 4x4? Ser på biler som Pajero, Patrol eller Landcruiser og med noen år på nakken

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2012-11-07 13:14:57 +0200

Heisann! Joda det er riktig at en del av de skikkelige firehjulstrekkerene har to girspaker - de som er beregnet på offroad kjøring.

Det er slik ved terrengkjøring at utfordringer er å ha høyt nok turtall på motoren for maksimal effekt og moment - uten at farten blir for høy.

Derfor er disse bilene utstyrt med lavserie gir. Og det er for ut og innkopling av lavserie den ekstra girspaken er til. På noen biler kobler man også ut og inn firehjulstrekken med denne ekstra spaken.

Det er ikke noe skummelt i det hele tatt, og du klarer neppe å gjøre noe feil her.

Den "vanlige" girspaken er plassert på normalmåten og det er den man helt intuitivt velger når man skal skifte gir. Spaken til lavgiret sitter ofte litt lengre fram og til høyre, samtidig som den er lavere - så du tar neppe feil av disse ved girskift.

Velger du en bil med slikt girsystem, så er det vel verdt å sette seg litt inn i hvordan dette fungerer og skal brukes. Gjør man det feil, så kan man faktisk pådra seg dyre reparasjoner. Men som sagt - dett er ikke vanskelig og det står godt og enkelt forklart i bilen instruksjonsbok.

Ønsker deg lykke til med firehjulstrekker.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar