0

Håper du kan gi meg et lite råd angående nybil. vi skal bytte inn vår vw touran og vil nå ha en bil med 4x4. derfor var vi nesten bestemt for å kjøpe

spurt 2012-02-01 12:57:04 +0200

Hallo håper du kan gi meg et lite råd angående nybil. Vi skal bytte inn vår VW Touran og vil nå ha en bil med 4x4. Derfor var vi nesten bestemt for å kjøpe ny Tiguan og har testet den og liker det vi både ser og kjører. Så har vi lest om den nye Passat-utgaven som kommer, Alltrack og er med ett veldig i tvil. Hvis prisen er omtrent den samme, hvilken av dem ville du valgt og hvorfor? Hilsen Tormod.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2012-02-01 13:02:24 +0200

Hei Tormod.

Interessant ”duell” det der. Du gjør nok ikke noe galt uansett hvilken av disse du velger, men det er helt klart forskjeller dem imellom.

For det første er Passat en god del større enn Tiguan. Tiguan er i praksis basert på lillebror Golf. Det betyr ganske kompakte mål og bagasjerommet er for eksempel vesentlig mindre enn i Passat. Det kompenseres imidlertid et stykke på vei av smarte interiørløsninger og god fleksibilitet.

Ute på veien vil du også merke at Passat er en større bil. Den er mer komfortabel, du sitter litt lavere ( på godt og vondt) og den er litt mer ”kjørebil” enn Tiguan som ikke kommer unna at den er både høyere og dermed også har høyere tyngdepunkt.

Passat oppleves også som mer påkostet i interiøret, særlig hvis du koster på deg litt ekstratustyr. Det må du forresten gjøre på begge disse, selv i Highline-utgave, må du påregne å bruke noen ti-tusener ekstra før du har helt ”ferdig, komplett" og noenlunde velutstyrt bil.

Verken Tiguan eller Passat er spesielt nye konstruksjoner. Tiguan har vært på markedet i noen år nå, og denne Passat-generasjonen er i praksis bare en facelift av den forrige som kom i 2006. Likevel henger de begge godt med og i forhold til annenhåndsverdi vil nok begge være gode kjøp – jeg tror likevel at Alltrack kan komme til å holde seg enda et hakk eller to bedre.

Hvis en viss SUV-faktor er viktig for deg og du også foretrekker å sitte litt høyere, taler det til fordel for Tiguan.

De fleste andre faktorene peker etter min mening heller mot at Passat Alltrack er det beste kjøpet av disse to, da vil jeg også velge den med DSG-girkasse, den kler både bilen og kjørestilen til det fleste Passat-eiere svært godt.

Lykke til med valget, hadde vært moro om du sendte en mail og fortalte hva du går for til slutt gjerne med et bilde!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar