0

Det virker som om det er umulig og selge brukt bil i det landet her lengere, hva er det som skjer?

spurt 2011-07-15 11:34:41 +0200

Hei

Det virker som om det er umulig og selge brukt bil i det landet her lengere, hva er det som skjer? Er jo desverre bare pruting og dårlige innbytte forslag som gjelder for tiden.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2011-07-15 12:43:56 +0200

Heisann.

Det er nok, dessverre flere enn deg som har erfart dette. Vi har første halvår i år hatt et fenomenalt godt nybilsalg, selv om det bremset litt opp i juni. Det har resulterert i rekordmange bruktbiler på markedet i vår og sommer, og den gamle loslitte floskelen om ”kjøpers marked” gjelder som aldri før. Enten deg gleder innbytte hos forhandler eller privat salg.

Jeg mener ganske så bestemt at vi Normann må akseptere at avskrivningstakten på biler må økes. Vi må også huske på at en ny VW Passat – som er en av Norges mest solgte biler – koster omtrent det samme i dag som for 15 år siden, mens det meste annet har steget MYE i pris. Boliger for eksempel.

Det er fælt å si det, men bil vil nok de nærmeste årene bli mer og mer en ”bruk og kast” gjenstand det også. Derfor må de avskrives fortere, slik som vi ser nedover i andre land i Europa.

En annen faktor som gjør at mange private sliter med å selge biler at de priser seg for tett opptil hva merkeforhandlere gjør. Det skal være – til dels stor – forskjell på biler som selges som de står på tunet hos en privatperson og den bilen som selges gjennom en merkeforhandler, som både er verkstedkontrollert, har hatt full kosmetisk klargjøring, med kjøpslov-rettigheter, gode garantier og finansieringsmuligheter – i tillegg til innbyttemulighet.

Skal man selge bil privat, er viktig å ha en eller annen ”knagg” å selge på. F. eks sært lav km. stad, mye og unikt utstyr, en helt spesiell bil. Har man ikke noe av dette å spille på så er det bare en kjip ting igjen. Nemlig prisen.

Håper at dette kunne være litt oppklarende for deg, og for alle andre som sliter med bilsalget.

Ønsker deg uansett en fortsatt fin sommer og lykke til med bilen som skal selges!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar