0

Benny det er en sak jeg synes dere burde ta opp på broom og som har stor trafikksikkerhetsmessig betydning. hvorfor er det ikke forbudt å varsle andre

spurt 2010-10-06 14:20:32 +0200

Benny det er en sak jeg synes dere burde ta opp på Broom og som har stor trafikksikkerhetsmessig betydning. Hvorfor er det ikke forbudt å varsle andre om kontroller? Her kan altså noen tjene store penger på å advare fartsbøller mot politiet og unngå at mange som burde vært luket ut av trafikken blir nettopp det.

Etter hva jeg har forstått er det forbudt både å sette opp skilt langs veien og advare mot kontroller, ja også å blinke med lysene for å gjøre dette. Men folk kan altså sende ut SMS-er og tjene penger på det, SMSer som også har en trafikkfarlig effekt ved at folk sitter i bilen og fikler med mobiltelefonen mens de kjører. Vet du om det jobbes for å få et forbud her eller hva det kan skyldes at vi ikke har et forbud allerede? Hilsen Fredriksen som følger fartsgrensene!

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2010-10-06 14:28:51 +0200

Hei Fredriksen. Jeg skal ikke gå inn på noen stor diskusjon hvorvidt dette burde vært forbudt eller ikke, men per nå er det ikke noe forbud og jeg har heller ikke sett noen signaler på at det kan komme noe sånt.

Til VG uttaler UP-sjef Runar Karlsen at han skjønner godt at folk reagerer på SMS-varsling og at det gjør han også. Men så lenge det ikke er ulovlig, må de bare forholde seg til det.

Som du kanskje vet, er det i dag et forbud mot å ha varslingsutstyr i bilen. Det er heller ikke lov å ha utstyr som kan forstyrre trafikkontroller.

Men et forbud mot SMS-varsling? Jeg ser for meg at det ville være veldig vanskelig å håndheve. Et eksempel: Husker for noen år tilbake da taxigutta sendte meldinger til hverandre om at det var "løse kumlokk" i veien - noe som betød at det var politikontroll. Hvordan man skal få stoppet - og forbudt - dette, skjønner i alle fall ikke jeg helt.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar