0

kanskje et dumt spørsmål dette, men hvorfor har noen biler i norge grønne skilter?

spurt 2009-10-21 14:38:03 +0200

hei Benny. Kanskje et dumt spørsmål dette, men hvorfor har noen biler i Norge grønne skilter? Jeg trodde først dette var noe som gjaldt varebiler, men jeg legger ofte merke til vanlige stasjonsvogner og litt store firehjulstrekkere som har grønt (og ganske stygt, synes jeg) nummerskilt. Vet du svaret?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2009-10-21 14:42:00 +0200

Hei Tommy! Her er ingen spørsmål for dumme og jeg skjønner godt at du kan lure på dette. Biler med grønne skilter er registrert som varebiler og de aller fleste av dem har en skillevegge rett bak de to forsetene. Varebiler har mindre avgift enn personbiler og dette er en måtene å skille dem fra hverandre.

Vi har hatt et vekslende regelverk rundt dette i Norge. Akkurat nå er kravet til varebilregistrering at en kasse av bestemt størrelse (populært kalt statskassa) må få plass inne i varerommet til en bil for at den skal kunne registreres som varebil. Dermed får den også grønne skilter. Hilsen Benny.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar