0

benny , hvis jeg chipper bilen faller da garantien bort ?

spurt 2012-09-05 17:21:54 +0200

Hallo Benny , Hvis jeg chipper bilen faller da garantien bort ?

mvh Ingar

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2012-09-07 13:10:40 +0200

Hei Ingar!

Svaret er i grunnen ganske enkelt: Ja, nybilgarantien bortfaller om man bygger om bilen i fra original.

Her har importørene sikret seg og dette står som regel omskrevet i bilens servicebok.

Jeg må presisere at dette ikke bare gjelder Mitsubishi, men samtlige Norske importører og bilmerker så langt jeg kjenner til.

Det å chiptune en bil blir definert som ombygging, og slett ikke uten grunn. En ting er at belastningen på motoren blir en helt annen om du chipper bilen din opp med for eksempel 40 - 50 hk ekstra.

Ved bruk av chip så er det slett ikke uvanlig at check engine lamper etc også tennes og at elektronikken kan "slå seg vrang". Jeg har vært borti biler som faktisk går dårligere etter de er chippet fordi at bilens elektronikk ikke klarer å "snakke med" den uoriginale chipen.

Så selv om det er moro med mere effekt, så kan det også by på utfordringer.

I tillegg så er ofte ikke bremser, clutch, eventuell automatgirkasse osv. dimensjonert for å tåle den ekstra belastningen som en effektøkning gir.

Så kan man jo si at det er urimelig at garantien ikke dekker et dørhandtak hvis det skulle ryke. Det har jo ingenting med en chip å gjøre. Men enten er en bil original - eller så den det ikke.

Men det finnes heldigvis unntak hos Mitsubishi. Jeg vet at de hadde godkjente original Chip til enkelte av sine modeller. Noe de kalte for Rally-tronic, den var godkjent og garantien gjaldt.

Om de fortsatt har det og om det finnes til din Outlander er jeg ikke sikker på. Ring en forhandler og hør. Kanskje kan du få både mer effekt og garanti!

Ønsker deg lykke til med fin bil!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2012-09-07 13:12:26 +0200

Du skal høre med din mærkeforhandler havd de anbefaler.Der findes mulighed for at originalchippe nogle biler.Gør du det selv eller får et uautorisert værksted til det , så kan du regne med at garantien er væk...

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2012-09-05 17:21:54 +0200

Sett: 148 ganger

Sist oppdatert: Sep 07 '12