0

Tåler automatkassen på volvo xc90 d5163 hk chip?

spurt 2009-12-15 23:04:52 +0200

Tåler automatkassen på Volvo XC90 D5163 hk chip?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2012-04-03 12:16:27 +0200

I utgangspunktet så ikke chipping av en allerede sårbar gearkasse en god idè, men monterer du ekstern oljekjøler på gearkassen blir den i det minste bedre rustet for dette. Årsaken er at mer moment og effekt kan gi mye varme i automatkassen på kort tid, men den trenger betydelig lenger tid på å avkjøle. Oljekjølerern til V8\'eren er med små justeringer mulig å montere D5\'en. Det finnes også spesielle motordeksler som leder luften opp på gearkassen for å gi ytterligere kjøling.

De fleste tilbakemeldingene på forumene går på at man skal bytte automatolje ofte, men det viktigste er å fjerne årsaken til hyppige oljeskift. Olje som blir misfarget pga varmegang mister sine egenskaper på viskositet og smøring, og da skal man selvsagt byttes og også helst flushe kassen også (skylle ut all gammel olje). Det beste er selvsagt å unngå varmegang i utrgangspunktet. Å montere oljekjøler på automatkassen koster ikke stort mer enn en full oljeskift med flushing av gearkassen. Oljekjøler koster ca 4000NOK i Sverige på en XC90 2,5T

Det samme gjelder kjøring med tunge tilhengere. Machomannen ødeleger mange gearkasser med sine heftige gasspådrag og helst skal øke farten i motbakker. Her gjelder det å vise alle hvor sterk bilen er tross tung henger på slep!! I virkeligheten gjelder det å låse girene for å holde motoren på høyere turtall i motbakker for å unngå mye moment. Unngå sluregearene. Det er mye bedre å miste 5 km/t i motbakkene, for deretter å innhente idealfarten etterpå enn å presse motoren i motbakkene. Benytte turtall fremfor moment der det er tungt for bilen.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar